Erdoğan, Mursi ve Ahmet Kaya dedi ardından Said Nursi talebi geldi

Erdoğan, Mursi ve Ahmet Kaya dedi ardından Said Nursi talebi geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Muhammed Mursi için “naaş”, Ahmet Kaya için de “mezar yeri” konusunda yaptığı açıklamalar üzerine...

Şeyh Said ve Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin mezar yerlerinin devlet arşivlerinde yer aldığını vurgulayan HÜDA PAR Genel Merkezi, “Kamuoyunun Şeyh Said ve Bediüzzaman için de bir adım atılarak mezar yerlerinin açıklanması beklenti ve talebinin olduğunu ifade etmek isteriz.” açıklamasında bulundu.

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yapılan haftalık iç gündem değerlendirmesinde, Türkiye’de büyüyen ekonomik sıkıntılar ve yükselen işsizlik ile simge isim haline gelen şahsiyetlerin mezar yerlerinin ortaya çıkarılması konuları masaya yatırıldı.

Mursi ve Ahmet Kaya'dan Said Nursi ve Şeyh Said'e

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Muhammed Mursi için “naaş”, Ahmet Kaya için de “mezar yeri” konusunda yaptığı açıklamaya atıfta bulunulan değerlendirmede şöyle devam edildi:

“İstanbul’da tertiplenen bir gıyabi cenaze namazında yaşanan bu zulme dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Sisi idaresi için; ‘Korkaklar zafer anıtı dikemez. Bunlar Mursi’nin naaşından korkacak kadar hafiftirler. Bunlarda yürek yoktur. Zalimler için yaşasın cehennem’ şeklinde haklı bir tepki ortaya koydu. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda Ahmet Kaya’nın durumuna dikkat çekerek ‘Ailesi arzu ederse mezarını Türkiye’ye nakletmeye hazırız’ açıklaması yaparak oluşan başka bir ayıbın telafi edilebileceğini dile getirdi.”

Mezar yerleri için yapılan talepler görmezden gelinmekte

Üstad Bediuzzaman Said Nursi ile Şeyh Said ve arkadaşları için de aynı çağrının yapılması gerektiğine dikkat çekilen değerlendirmede, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın haklı tepkisine katıldığımızı ifade etmekle beraber benzer ayıpların halen Türkiye’de devam ettiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz. Özellikle kurucu ideolojinin ilk dönemlerde hayatını zehir ettiği Üstad Bediuzzaman Said Nursi ile idam edilen Şeyh Said ve yarenlerinin mezar yerleri hâlâ meçhuldür. Sevenleri ve aile yakınlarının Fatiha okuyabilecekleri bir mezar taşları bile yoktur. Mezar yerlerinin açıklanması için yapılan talepler hâlâ görmezden gelinmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Bediüzzaman’ın mezar yeri devlet arşivlerinde

Şeyh Said ve Bediüzzaman’ın mezar yerlerinin devlet arşivlerinde yer aldığı hatırlatılan değerlendirmede, “Mezar yerleri her ne kadar meçhul bırakılmış olsa da bunun devlet arşivlerinde yer aldığı konusunda kimsenin şüphesi yoktur. Bu konularda hassas olduğuna inandığımız Sayın Cumhurbaşkanı’nın Şehid Mursi örneğinde verdiği tepki ortadayken kamuoyunun Şeyh Said ve Bediüzzaman için de bir adım atılarak mezar yerlerinin açıklanması beklenti ve talebinin olduğunu ifade etmek isteriz.” denildi. 

Ramazan Casuk-İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
14 Yorum