Endonezya üniversitelerinde 'Said Nursi Köşesi' açıldı

Endonezya üniversitelerinde 'Said Nursi Köşesi' açıldı

Endonezya Nur Talebelerinin müjdeli haberleri

RİSALEHABER

Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

Endonezya'dan ve Güneydoğu Asya'dan binler selam ediyoruz. Elhamdulillah şu anda 3'ü Jakarta'da 4 tanesi ise Sulawesi adasında olmak üzere 7 adet medresemiz var. 6'sında talebe kalıyor. Bütün medreselerimizde Risale-i Nur dersleri oluyor. Endonezyaca, Arapça, Türkçe ve İngilizce olmak üzere muhtelif dillerde dersler oluyor. Medrese derslerine ilaveten 3 tane devlet okulunda talebelerle ve öğretmenlerle dersler oluyor. 

Okullarda, medreselerde, camilerde, radyoda Risale-i Nur dersleri

Bunun haricinde yine özel okullarda, medreselerde, camilerde, evlerde ve radyoda dersler olur ve her geçen gün artıyor. Radyo dersleri 4 yıldır çarşamba günleri devam ediyor. Bu radyo Abdul Rasyid Efendi isminde bir alim zatın radyosu ve Jakarta civarında mütedeyyin kesimin en çok takip ettikleri radyolardan birisi. 

Ve yine işyeri dersleri var. Özellikle Sulawesi'de bir aile şirketi var. Bu şirketin müdürü ve çalışanları merkez şubede haftada 3 gün ders yaparken diğer 27 şubenin hepsinde de yine dersler oluyor. Yine Sulawesi adasında ve diğer şehirlerde okul manasındaki medreselerde özelllikle Mısır Ezher mezunu kardeşlerin öğretmen ve idareci oldukları medreselerde dersler yapılıyor.

Tercüme edilen Risale-i Nur'lar

Bunların yanında neşriyat hizmetleri de devam ediyor. Sözler, Mesnevî-i Nuriye, Mektubat, Lem'alar ve Tarihçe-i Hayat tercüme edildi, Şualar'ın tercümesi devam ediyor. Mesnevi, Lem'alar ve Mektubat basıldı, Sözler 23. Söz'e kadar neşredilmişti o da kalan kısmı tamamen tashih edilip tekrar basılacak inşaallah. Tarihçe-i Hayat da şu anda dizgide yakında onu basacağız inşaallah. Küçük kitaplardan da yaklaşık 15 tanesi basıldı Elhamdulillah. Bu basılan kitapları Endonezya'da bedah huku diye tabir edilen kitap tanıtım seminerleri ile tanıtıyoruz.

endonezya2-002.jpg

Bediüzzaman'ı anlatan Tevhid Ateşi romanı

Kitaplar Endonezya'da kurmuş olduğumuz Risalah Nur press isimli yayınevimiz vesilesi ile basılıyor ve akabinde bütün Endonezya'ya distribütörler aracılığı ile ulaştırılıyor. Ayrıca kitap fuarlarına iştirak ediliyor bu vesile ile birçok insana ulaşılıyor, sabahtan akşama kadar hiç tanımayan yüzlerce insana anlatılıyor, daha önce duyanlar, bilenler kitap satın alıyorlar. Habiburrahman El Shirazy isminde burada çok meşhur bir romancının Üstad hakkında yazmış olduğu Api Tauhid (Tevhid ateşi) isimli roman da çok hizmetlere vesile oldu. 

Bunlarla birlikte akademik hizmetler de devam ediyor. Şimdiye kadar birçok üniversitede akademik sempozyumlar düzenlendi, lisans, yüksek lisans ve master seviyesinde onlarca tez yazıldı ve gittikçe artıyor. 

endonezya3-002.jpg

Üniversitelerde Said Nursi Köşesi

Birkaç üniversitede buradaki vakfımız ile ortak işbirliği vesilesi ile de Said Nursi Köşesi açılmaya başlandı. Üniversitelerin kütüphanelerinde hususi bir yer tahsis ediliyor, buraya İngilizce, Arapça ve Endonezyaca külliyat konuluyor. Bu vesileyle lisans, master ve doktora seviyesinde talebeler gelip Risale-i Nurlar ile muhatap oluyorlar, okuyorlar ve Risale-i Nur ile alakalı akademik çalışmalar için kaynaklara doğrudan ulaşabiliyorlar. Şu anda Endonezya'da akademik camia ve ulema tarafından Risale-i Nurlar tanınmış vaziyette, bu vesile ile de halk Nurlar'dan haberdar oluyor.

Ayrıca internet hizmetleri de diğer bir koldan devam ediyor. Web sitesi, günlük vecize, haftalık video ve yapılan derslerin paylaşımları ile sosyal medyada da hizmetler aynen devam ediyor.

Endonezya hizmetleri için dualarınızı bekliyoruz.

endonezya4.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum