En sağlıksız yiyecekler bunlar!

En sağlıksız yiyecekler bunlar!

Marketlere girdiğimizde hep gözümüz "Şekersiz", "Yağ oranı düşük" gibi ürünlere kayıyor. Ancak bu ürünler sandığınız kadar sağlıklı ve güvenilir değil. İşte o ürünler.

Şekersiz gıda: Şekersiz birşeyler almak sağlıklı değil. Yapay tatlandırıcılarla yapılan bu ürünler o gıdaların doğasını bozuyor. Lezzeti korumak için de birbirinden zararlı maddelerin ürünlere katılması da cabası

Yağsız gıdalar: Aynı şekersiz gıdalardaki gibi yağsız gıdalar lezzeti korumak için birbirinde zararlı maddeler içeriyor.

Krakerler: Kalorisiz, az kalorili krakerlerde rafine un ve bilmediğimiz maddeler bulunabilir. Atıştırmak için bir avuç badem yemeyi tercih edin.

Dondurulmuş yoğurt: Sağlıklı gibi görünüyor ama ona da kremsi bir doku vermek için yapay ürünler katıldığı için sağlıklı değil. Siz en iyisi evde yaptığınız yoğurdun içine meyvelerinizi rendeden geçirip karıştırın.

Yağsız cips sosları: Az yağlı olduğu için tercih ediliyor olabilir ama bunun da içinde sağlıksız maddeler var. Cips için yoğurt ve baharatlarla sos hazırlayabilirsiniz.

Kurutulmuş meyveler: Nispeten daha sağlıklı bir atıştırmalık ancak şeker miktarına dikkat! Tok hissettirdikleri için daha fazla tüketmenizi sağlar. Bunun yerine taze meyve yiyin.

Fırınlanmış cips: Kızartmadan daha mantıklı geliyor. Ama bu da düşük liflidir. Ayrıca tansiyon yükseltebilir. Siz evde tuzsuz ve yağsız patlamış mısır yapabilirsiniz..

Reçel: Kahvaltıda meyveli bir seçim diye tercih ediyorsanız iyi yapmıyorsunuz. Çünkü raflardaki reçeller oldukça fazla şeker içeriyor. Bunun yerine fıstık ezmesi yemeniz daha sağlıklı olabilir.

Smoothies: Yaz günlerinde en çok tüketilen içeceklerden biri. Ancak uzun süre tok tutmuyor, piyasada yapılanlar da aşırı şekerli. Bunun yerine evde yoğurt, çilek, süt, doğal bal ve buzu blenderdan geçirerek kendi içeceğinizi hazırlayabilirsiniz.

yenisafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.