"En iyi hacamat hastalanmadan yapılanıdır"

"En iyi hacamat hastalanmadan yapılanıdır"

Hacamatın sağlık açısından birçok faydasının olduğunu söyleyen Haccam Fırat Özel, en iyi hacamatın hastalanmadan önce yapılan olduğunu söyledi.

Hacamatın sağlık açısından birçok faydasının olduğunu belirtilen Haccam Fırat Özel, modern tıp ile 100 yılların geleneği olan hacamatın değerinin unutulduğunu ifade etti.

Hacamatın Hazreti Muhammed'in sünneti olduğunu söyleyen Özel, hacamat; bel fıtığı, migren, sinozit, sırt, eklem ağrısı ve cilt altı hastalıklarına faydasının olduğunu belirtti.

Hacamatın 100 yıllardan beri yapılan bir tedavi yöntemi olduğuna değinen Özel, "İnsanların yediği yemeklerden vücutta oluşan irin ve intihabın dışarıya kupa ve jiletle atılma yöntemidir. Allah Resul’ünün en hayırlı tedavi yöntemi diye buyurduğu hastalıklardan kurtulma metodudur. Hacamatın 5 bin yıllık bir tarihi vardır. Tıp gelişmeden önce bu zaman kadar gelen hacamat 100 yıllardır uygulanan bir tedavi yöntemidir." dedi.

Hacamatın birçok hastalığa fayda sağladığına dikkat çeken Özel, "Hacamat; bel fıtığı, migren, sinozit, sırt, eklem ağrısı ve cilt altı hastalıklarına faydaları vardır. 100 yıllardır halkın tasvip ettiği bir tedavi yöntemidir. Modern tıp ilerledikçe hacamatın değeri unutulmuştur. Türkiye’de ki hastanelerde yeni yeni hacamat uygulanıyor. Sadece hastalara yönelik uygulanan bir tedavi yöntemi değildir." İfadelerini kullandı.

Hacamatın 3 sebepten ötürü yapıldığını ifade eden Özel, bunlar; Peygamber Efendimiz’in sünneti, vücudun direncini iyi tutma ve tedavi olmak için yapılan olduğunu sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

En iyi hacamat hastalanmadan yapılanıdır. Belirli bir hastalığı olan birine hacamat yaptığımız zaman hastalığına iyi geliyor. Hacamat yapılırken hijyenik bir yerde olması gerekiyor. En iyi hacamat, duş aldıktan sonra yapılanıdır, çünkü vücut rahat olur. Hacamattan sonra mikropları yok eden ve yaraları çabuk iyileştiren yağları sürmek gerekir.
Halkın hacamata fazla ilgili olmadığını söyleyen Özel, "Maalesef hacamatı tedavisine gelenlerin sayısı istediğimiz seviyede değildir. Bunun nedeni ise teknolojinin ilerlemesidir. Hacamatın faydasını okuyan bilir. Spor ve birçok daldaki vatandaşlar yapıyorlar. Halkı hacamata yönelmesini istiyoruz çünkü bunun faydasını ileriki zamanda göreceklerdir." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.