Ebubekir Kurban: Said Nursi, nereden bakarsan örnek alacağın bir adam

Ebubekir Kurban: Said Nursi, nereden bakarsan örnek alacağın bir adam

Said Nursi hakkında övgü dolu sözler söyledi

Ahmet Bilgi-RİSALEHABER

Son zamanlarda Said Nursi ve Nurculuk'la ilgili garip mesajlar atan Gazeteci-Yazar Ebubekir Kurban Said Nursi için "nereden bakarsan örnek alacağın bir adam" dedi.

Said Nursi hakkında övgü dolu sözler sarfeden Kurban, "Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin bu topraklarda, (Anadolu'da) çıkmasının tesadüfi olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Nur olun Nurcu olun" diyerek selamladı

Kurban, Risale Akademi tarafından 12-14 Nisan 2013 tarihleri arasında Mardin'de düzenlenen Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu'na katıldı. 

"İslam Birliğine Türkiye'den Bakmak" başlıklı bir konuşma yapan Kurban, salondaki dinleyicileri "Nur olun Nurcu olun" diyerek selamladı.

Nereden bakarsan örnek alacağın bir adam

İslam Birliği'ne dair düşüncelerini aktaran Kurban, konuşmasının son bölümünde sözü Said Nursi'ye getirdi ve şunları söyledi:

"Bediüzzaman Said Nursi, "Bismillah her hayrın başıdır" diye başlamış, hayatını bu yola adayan bir adam. Nereden bakarsan örnek alacağın bir adamdan söz ediyoruz. Sıkıntı çekmiş. Sıkıntısı yıllarca devam etmiş, etmiş etmiş. En son gelmiş demişler ki "Üstadım sizi Mekke'ye, Medine'ye götürelim." "Daha güvenli bölgeye götürelim" demişler. Beidüzzaman Hazretlerinin söylediği şu: "Ben Mekke'de de olsaydım, Medine'de de olsaydım yine Anadolu'ya gelmeyi tercih ederdim." Çünkü burası mayanın çalındığı yer Anadolu. 

Bediüzzaman Hazretlerinin bu topraklarda çıkması tesadüfi değil

"İttihad-ı İslamın merkezinin Türkiye olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin seçilmesinin tesadüf olmadığını düşünüyorum. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin bu topraklarda çıkmasının tesadüfi olmadığını düşünüyorum. 

"İslam birliğine her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Bu suni sınırların defi için, yeniden bir ve beraber olmamamız için, Allah rızası için bu yolda çalışacağız, gayret edeceğiz Çalışmak bizden, gayret bizden tevfik Allah'tan."

Ebubekir Kurban, konuşmasını da yine "Sağolun, var olun, Nur olun efendim" sözleri ile tamamladı.

Video için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum