Dünyanın en etkili ilacı açıklandı

Dünyanın en etkili ilacı açıklandı

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, dünyanın en iyi ilacını açıkladı

Amerikan Kalp Derneği'nin (AKD), kalp hastalıklarının önlenmesi, genel vücut sağlığının daha iyi olması ve insanların kendini daha iyi hissetmeleri için en mükemmel ilacın, her yaşta hareketlilik olduğunu açıkladığını belirten Küçükusta, "hareketlilik sadece kilo kaybına yardım etmiyor, kalp krizi veya kalp ameliyatından sonra iyileşmeye de katkıda bulunuyor" dedi.

Küçükusta, Mayo Klinik kardiyak rehabilitasyon programının müdürü olan Randal Thomas'ın sözlerini aktardı:

“Aktivite en iyi ilaçtır, ne kadar çok hareketli olursak vücudumuz o kadar iyi çalışır. Buna kalp kası, damarlar, kan basıncı ve kolesterol seviyeleri de dâhildir. Fiziki aktivite sayesinde oksijen vücutta daha etkili dolaşır ve beynin zihinsel aktivitelerine de etki eder. Fiziki aktivite için bir spor salonuna üye olmak veya pahalı egzersiz aletleri veya kıyafetlerine gerek yoktur. Yürümek, yaprak toplamak veya merdiven çıkmak gibi her türlü hareket faydalıdır. Hareketsiz bir hayatınız varsa, önce hoşunuza giden bir aktivite ile başlayın ve süreyi kısa tutun. Her gün beş dakika hareketli olun ama süreyi giderek artırın.”

Küçükusta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKD’ nin hem kalp hem genel sağlık için ilaçların değil hayat tarzının önemli olduğunu kavramış olması memnuniyet vericidir. Hareketlilik, dünyanın en etkili, en emniyetli ve üstelik de parasız olan tek ilacıdır. Hiçbir şirket hiçbir zaman böylesine mükemmel bir ilaç bulamaz! AKD de tıpkı benim gibi “Tıptan uzak sağlıklı hayat” diyor, daha ne desin!"

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.