Dünyaca ünlü spor kanalında 'Müslüman Koç' belgeseli

Dünyaca ünlü spor kanalında 'Müslüman Koç' belgeseli

2006'da Amerika Birleşik Devletleri'ne Üniversite okumak için gelen Osama Abulhassan, masraflarını karşılamak için girdiği yolda enteresan olaylarla karşılaşmış.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dünyaca ünlü spor kanalı ESPN, her hafta yayınladığı spor ve sporcu belgesellerine bu hafta da devam edecek. Bu hafta işleyecekleri konu ise Müslüman bir basketbol koçu olan Osama Abulhassan'ın hikayesi. Müslüman olan Abulhassan, kimliğinin bedelini ödediği yolculuğunda başarıyı tırnakları ile kazanmış bir isim.

Osama, 2006 yılında geldiği ABD'de sıradan bir üniversite öğrencisi olarak başına geleceklerden habersizdi. Osama, üniversitesinin masraflarını çıkarmak için internet üzerinden cep telefonu alım-satım işleri yapmaya başladı. Bu ticaret bir süre daha devam etti.

Osama, sırf Müslüman olmasından ötürü bu ticareti terörizm kaynaklı yaptığı suçlaması ile gözaltına alındı. Gözaltında kaldığı bir hafta boyunca türlü hakaretlere ve kötü muameleye uğrayan Osama, isminden dolayı da sürekli dışlandığını (Osama: Usame) söylüyor.

Osama'nın davası delil yetersizliğinden dolayı düşse de, bir daha kimse Osama ile ticaret yapmak istemedi. O da gündelik işlerle bir şekilde üniversite hayatını bitirdi. Aradan geçen 12 yıl boyunca basketbol sporu konusunda bilgisini geliştiren Osama Abulhassan, şimdi Dearborn Fordson Lisesi'nde okul öncesi basketbol antrenörü olmayı başardı.

Daha önce Washington Post gazetesine de konuk olan Osama, her Müslüman gibi inançlarının gereğini yeterine getirmeye çalıştığını ve terörizmden nefret ettiğini söyledi.

MLive'in haberine göre ünlü spor kanalı ESPN de Osama'nın hikayesini anlattığı belgeseli çekti ve önümüzdeki hafta yayınlayacak. Belgeselde genel tema, 11 Eylül saldırılarından itibaren Müslüman spor insanlarının yaşadığı zorluklar olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.