Dünyaca ünlü Müzik grubu İslamı savundu

Dünyaca ünlü Müzik grubu İslamı savundu

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Paris saldırılarının en kanlı noktalarından biri de Rock konserinin düzenleneceği konser salonuydu. O salon terör saldırısı ile iptal edilen konseri bugün gerçekleştirdi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Paris saldırılarının en kanlı olaylarına şahit olan Rock konseri, geçtiğimiz aylarda terör saldırıları yüzünden iptal edilmişti. O konserler bugün gerçekleşti. Herkes İslam’a karşı bir saldırı beklerken, dünyada milyonlarca hayranı bulunan U2 grubundan barış ve sevgi mesajları yağdı.

Konsere büyük bir alkış tufanı ile başlayan dünyaca ünlü grup, konsere başlamadan önce hayatlarını terör saldırısında kaybetmiş insanlara bir saygı duruşunda bulundu. Ardından mikrofonu alan grup üyelerinden Bono; ”Terör saldırısında hayatlarını kaybetmiş olanların ailelerine sevgilerimizi gönderiyoruz. Bunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Büyük bir travmaydı, ama umuyorum ki atlattık” diyerek söze başladı.

“O terör saldırısını yapanlar, İslam gibi güzel bir dinin adını kirletenlerdir. Bu olayların İslam dini ile hiçbir alakası olmadığını biliyoruz. Terörizm’in dini olmaz. İslam dinine bu saldırıyı yıkarak rant elde etmek isteyenler olayın gerçek sorumlularıdır” sözleri ile İslam’ı savundu ve İslamafobik kitlelere büyük bir ders verdi.

Ardından Fransa bayrağının renkleri altında en sevilen şarkılarını söyleyen U2 grubu, binlerce Fransız ile birlikte saldırıda ölenleri andı.

Emirates247’nin haberine göre U2 grubunun bu yaklaşımı, konser boyunca İslam’a karşı saldırı bekleyen İslam düşmanlarına da bir ders olmuş oldu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum