Donald Trump'a karşı Müslüman duvarı inşa etti

Donald Trump'a karşı Müslüman duvarı inşa etti

Donald Trump'ın Müslüman göçmenlere karşı olan nefreti sadece ABD'de değil tüm dünyada tartışma konusu. Bir Müslüman göçmen olan Sabia Ahmed, Trump'a tepkisini böyle gösterdi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 14 yaşındaki Pakistan'dan Maryland'e taşınan bir Müslüman olan Ahmed, ailesi ile birlikte geldiği ABD'de zorluklar içinde mücadele edip adını duyurmayı başarmış bir seramik sanatçısı.

Bir yıldır görev başında olan Donald Trump ile birlikte diğer Müslümanlar gibi hayatının en zor dönemini yaşayan Sabia Ahmed, Trump'a tepkisini onun fikri olan 'duvar örerek' gösterdi.

Donald Trump'ın Meksika sınırına çektiği duvara atıf yapan Ahmed, kendi yaptığı seramik duvarlara ABD'de zulme uğramış ve dışlanmış Müslüman göçmenlerin yüzlerini çizdi.

Ahmed'in aklına bu fikir 2016 yılının Kasım ayı içinde gelmiş. O dönem haberleri izleyen Ahmed, bir yandan Müslümanlara yasak getirmek, diğer yandan Meksika sınırına duvar örmek isteyen Trump'a karşı harekete geçmek istemiş. Kendi gibi Müslüman göçmenlerin acılarının farkında olan Ahmed, çalışmalarına uzun zaman önce başlamış.

Ahmed'in duvar enstalasyonu, 16 Şubat - 18 Mart tarihleri ​​arasında Maryland, Rockville'deki VisArts galerisindeki kişisel sergisinin en önemli parçası olacak. İnsanlar ise bu protest eseri görmek için heyecan duyuyor.

Sabia Ahmed, eseri ile ilgili açıklamasında, bu projeyi yaparken ülkeden kovulma, dışlanma veya tutuklanıp kötü muamele görme risklerini göze aldığını belirtiyor. Fakat kimseden korkusu olmadığını söyleyen Ahmed, tüm ricalara rağmen projesini bitirmeyi başarmış.

NBC News'in haberine göre 1 aydan fazla süre sergide kalacak eseri engelleme çabaları da başlamış. Polis eser ile ilgili soruşturma başlatırken, Trump yönetiminin ve destekçilerinin nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum