Domuz endişesi keçilere rağbeti arttırdı

Domuz endişesi keçilere rağbeti arttırdı

Avustralya, ABD'ye en fazla keçi eti ihraç eden ülkelerin başında geliyor. Sebebi ise farklı...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Avustralya'nın ekonomik verilerine göre, 2018 yılı itibari ile ABD'nin en büyük et ihracatçısı Avustralya oldu. Ülkede sıkça yetiştirilen Chevon keçisi, başta ABD Müslümanları olmak üzere, Amerikalı azınlıkların yoğun talebi ile karşı karşıya.

Avustralya, dünyanın bir numaralı keçi eti ihracatçısı ve ihracat ürününün çoğunu ABD'ye gönderiyor. Son 10 yılda Avustralya, et ihracatını dört kat artırdı ve 2017'de sadece satışlar yüzde 38 artarak rekor kırdı.

Avustralya ve Et Hayvanları Temsilcisi Julie Petty, Bloomberg'e yaptığı açıklamada "Şu anda ABD'deki Müslümanlar ülkemizden et ithal ediyor. Bunun ana sebebi ise dini endişeleri."

Bilindiği üzere İslamiyet'te, Hristiyanlıktan ayrı et kesimi ve pişirilmesi standartları bulunuyor. ABD'de yapılan araştırmaya göre, ülkedeki Müslümanlar yedikleri etlere güvenmiyor. Müslümanlara göre ABD'deki et satış yerlerinde domuz eti hilesi sıkça yapılıyor. Domuz eti endişesi olmayan yerlerde de kesim standartları ile ilgili endişeler bulunuyor.

Sputnik News'in haberine göre, Avustralya ülkede yaşayan Müslümanlardan ötürü kesim standartlarına dikkat ediyor. Ayrıca Chevon Keçisi batı ülkelerinde yaşayan Müslümanların da sevip tercih ettiği hayvanların başında geliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.