Doğuştan kalp hastalıklarında anne sütü önem taşıyor

Doğuştan kalp hastalıklarında anne sütü önem taşıyor

Doğuştan kalp rahatsızlıkları her 100 çocuktan birinde görülebildiğini belirten uzmanlar, kalp hastalıkları yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda hatta anne karnındaki bebeklerde bile görülebildiğini ifade etti.

Uzmanlar, hem anneye hem de çocuğa ait faktörler doğuştan kalp rahatsızlığı olasılığını arttırabildiğini kaydediyor. 

Kardiyoloji Uzmanı Doktor Levent Saltık, yeni doğan bebeğin 6 aya kadar tek ve doğal gıdasının anne sütü olduğunu söyledi. Özellikle doğuştan kalp hastalığı bulunan bebeklerde anne sütünün çok daha önem kazandığını aktaran Dr. Saltık, genel olarak bu bebeklerin daha dikkatli ve daha sık beslenmelerini, annelerin bu bebeklerin beslenmelerine daha çok zaman ayırmalarını önerdiklerini vurguladı. Saltık, doğuştan kalp rahatsızlığı olan çocukta büyüme ve kilo alma ile ilgili sorunlarda ise farklı beslenme yöntemlerinin uygulanabileceğini ifade etti.

Çoğu zaman ailelerin çocukta bulunan doğuştan kalp rahatsızlığını fark etmeyebildiğini aktaran Dr. Levent Saltık, doğuştan kalp rahatsızlıkları cinsine ve şiddetine göre farklı belirtiler gösterebildiğini vurguladı.

Dr. Saltık, çocukta özellikle sık ve zor nefes alma, emerken yorulma, terleme, karın ve göğsün solunumda aşırı hareket gibi belirtiler görülmesi halinde vakit kaybetmeden uzmana danışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.