Diyarbakır, Bediüzzaman Mevlidi'nde buluştu

Diyarbakır, Bediüzzaman Mevlidi'nde buluştu

Risale-i Nur talebelerinin Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin vefatının 59. tıldönümü vesilesiyle Diyarbakır Ulu Camiinde organize ettiği Bediüzzaman Mevlidi gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır yaptı. Âlimlerin bu toplumdan çıkmasının Allah'ın bir lütfu olduğunu belirten Karabayır, "Allah bir millete, topluluğa büyük bir nimet ve ikramda bulunacaksa, o milletin içerisinden âlimlerini, velilerini, salihlerini eksik kılmaz. Eğer o millet, ümmet layıksa en değerli dostlarını, âlimlerini bunların içerisinden çıkarır. 'Siz beni zikredin ki bende sizi zikredeyim.' buyuruyor Rabbimiz. Kulun Rabbini zikrini anlarız, fakat Rabbimiz kulunu nasıl zikreder. Allah bir kulunu sevdi mi, ona hayırlı hizmetler nasip eder. O vefat etse, teni toprakta yok olsa, canı Rahman'ın huzurundadır ve kulların gönüllerindedir, dillerindedir. 700, bin senedir aramızda yaşayan insanlar var. Biz İmam-ı Azam'ı unutmamışız, Allah bu şekilde zikir ettiriyor. İşte Üstad Hazretleri de bunlardan bir tanesidir." dedi.

foto_galeri-002-001.gif

Bediüzzaman'ın annesinin duası

Karabayır, "Onu doğuran ve onun emsali zatları doğuran analara can kurban olsun. Ben öncelikle onun annesi Nuriye anamızı rahmetle anıyorum. 1878'de Bitlis'in Hizan ilçesinin Nurs köyünde gariban mı gariban ama gönlü iman dolu. Mutlu olmak isteyen, çocuğunun ismini belki de bu yüzden Said koyan, Ümmeti Muhammed'e hediye etmek isteyen, 'Allah'ım herkesin malı, makamı, mevkii, şanı, şöhreti var. Ben de bir evlat yetiştirmek istiyorum ki ümmete rehber, önder; imana, Kur'an'a ve sana hizmetkâr olsun'. Allah herkese nasip etmez bu gönül zenginliğini. İşte mutlu olmak, Said olmak istiyorsanız böyle düşünmek durumundayız. Onun çileli hayatının, çocukluktan, tahsilatından, sürgünlerden, hapishanelerden, esaretten, o soğuk diyarlarda, hapislerin soğuk taşları içerisinde, o koğuşlarda inanıyorum ki üstadı sıcaklaştıran, ruhuna huzur veren enerji annesinin 'Seidé mın' hitabıdır." dedi.

Türkçe, Kürtçe, Zazaca mevlit ve kasideler

Kur'an-ı Kerim ve duaların okunduğu mevlidde Mahmut Aras tarafından Kur'an'ın mucizeliğini anlatan Risale-i Nur'dan 25. Söz okundu. Mevlithanlar tarafından Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca mevlit ve kasideler seslendirildi.

Diyarbakır ve çevre illerden yoğun bir katılım görüldüğü mevlid programı sonunda Diyanet İşler Başkanlığı yayınları arasında çıkan Risale-i Nur külliyatından 5 bin adet Küçük Sözler kitabı hediye edildi.

Haber ve fotoğraflar: Ramazan Zeren–İLKHA / Mehmet Çelik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum