Diyanet, yarım bıraktığı Risale-i Nur basımına ne zaman başlayacak?

Diyanet, yarım bıraktığı Risale-i Nur basımına ne zaman başlayacak?

Risale-i Nur külliyatındaki eserlerin yayınlanacağı bir çok defa dile getirilmişti ancak daha sonra bilinmeyen bir nedenle baskılar durduruldu

Serdar Aslan - Risale Haber

Diyanet'in 2014 yılında Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Risale-i Nur eserlerini basmaya başlaması Risale-i Nur talebeleri arasında büyük sevinçle karşılanmıştı. 

O yıldan itibaren İşaratül İcaz, Mesnevi-i Nuriye, Sözler, Mektubat, İhlas Risalesi (cep boy), uhuvvet Risalesi (cep boy) eserleri yayınlanmış ve Risale-i Nur külliyatındaki diğer eserlerin de yayınlanacağı bir çok defa dile getirilmişti. Ancak daha sonra bilinmeyen bir nedenle baskılar durduruldu. 

DİYANET RİSALE-İ NURLARI GİZLİYOR MU?

Diyanet Yayınları'nın kitap satışlarını gerçekleştirdiği sitesinde Risale-i Nur eserleri arasında sadece 3 eser görünüyor. "Tefsir" kategorisinde İşârâtü'l İ'câz eseri, "Genel" kategorisinde İhlas Risalesi (cep boy) ve "Ahlak" kategorisinde Uhuvvet Risalesi (cep boy) yer alıyor. Diğer yandan Diyanet Yayınları tarafından basılmış olan Sözler ve Mektubat eserlerine internet sitesinde yer verilmiyor yani listelenmiyor. 

isarat.jpgKAPAK YERİNE İÇ KAPAK

Risale-i Nur'ların matbaada ilk basıldığı zamanlardan bu yana alamet-i farikası haline gelen kırmızı rengi Diyanet Yayınları tarafından tercih edilmemiş ve bordo renk bir kapak ile yayınlanmaya başlanmıştı. Fakat adı geçen web sitesinde diğer eserlerde benzeri çok görülmeyen şekilde ürün listelemesinde İşaratül İcaz adlı eserin beyaz zeminli iç kapağı tercih edilmiş ve kapak görüntüsü sadece ilgili sayfaya girildiği takdirde görülecek şekilde ayarlanmış.

STOK SORUNU DEĞİL

Stok problemi olup olmaması ile ilgili ihtimali düşünüldüğünde sitede yer alan Uhuvvet Risalesi eseri listelenmesine rağmen "tükendi"ibaresi ile karşılaşılıyor. Fakat Sözler ve Mektubat eserlerini hiç bir şekilde listelenmiyor. 

DİĞER KİTAP SATIŞ SİTELERİNDE DURUM NE?

Bilindiği üzere kitap satış sitelerinden büyük yayınevlerinin eserlerinin tamamı listelenip, sipariş edilebiliyor. Yaptığımız incelemede Türkiye'nin en büyük kitap satış siteleri arasında yer alan Kitap Yurdu, İdefix, D&R gibi web sitelerinde Diyanet Yayınları kitapları arasında Sözler ve Mektubat eserleri listeleniyor ve sipariş verilebiliyor. 

DİYANET DİĞER RİSALE-İ NUR ESERLERİNİ BASMAYA DEVAM ETMELİ

Diyanet ve diğer resmi kurumlardan ilgi kişilerin zaman zaman vaad ettiği şekilde Risale-i Nur eserlerinin basımı üzerine uzun zamandır bir açıklama yapılmadı. 

Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Diyanet'in yarım bıraktığı Risale-i Nur yayınını tamamlamasını istemişti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum