Cumhurbaşkanı, Diyanet ve MEB'e Risale-i Nur çağrısı

Cumhurbaşkanı, Diyanet ve MEB'e Risale-i Nur çağrısı

Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, çağrısının gerekçesini de yazdı

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazarı Latif Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet ve Milli Eğitim Bakanlığına Risale-i Nur çağrısında bulundu.

Yeni Akit'teki yazısında imanın önemine ve ahireti kazanmaya vurgu yapan Erdoğan, Risale-i Nur’un Kur’an çaresine yaptığı çağrıya herkesin kulak vermesi gerektiğini söyledi:

Risale-i Nur, yegâne kurtuluş çaresi 

"İşte Risale-i Nur, içinde bulunduğumuz dönemin yegâne kurtuluş çaresi olarak her okuruna, Kur’an’da mevcut bu yolu, bu iman, bu tevhit yolunu gösterir, şerh ve izah eder. Onun dediklerini önemli kılan konunun değer ve kıymeti yanında ihtiyacın da şiddetli olmasıdır.

Toplumun itikadi, ameli ve ahlaki boyutlarda bir bir maruf ile mücehhez, münkerlerden de arınmış olmasını isteyen herkes Kur’an’ın sunduğu bu çareye ve Risale-i Nur’un bu Kur’an çaresine yaptığı çağrıya kulak vermesi elzemdir, kaçınılmazdır."

Bütün külliyata ait muhtevayı tek risalede özetlemek

Herkesin külliyatın tamamını okumayabileceğine işaret eden Erdoğan, "Bütün külliyatı okumayı başarabilenlere ne mutlu; onlar yapılan çağrıya icabetlerini bu şekliyle sürdürsünler ve sürdürmeliler. Fakat genel kitle için istifadeyi kolaylaştırmak ve az bir zamana sıkıştırmak da kaçınılmaz. Bunun için de çare, bütün külliyata ait muhtevayı tek risalede özetlemektir. Asay-ı Musa’nın ikinci bölümü olan “Huccetullahi’l- Baliğa Risalesi” tam da bu tarife uygun risaledir. Bu yönüyle de mutlaka müstakil olarak basılmalı, her dile çevrilmeli ve ulaşabileceği her yere ulaştırılmalıdır. Hiçbir ayırım yapmadan istekli her inanmış insan bu işin maddi manevi destekçisi olmalı, öyle de kabul görmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı, Diyanet, MEB, cemaatler...

Resmi kurumlara çağrıda bulunan Erdoğan, yazısını şöyle sürdürdü:

Özellikle, Diyanet İşleri Başkanlığı bu eserin basımında öncülük etmeli, Milli Eğitim Bakanlığı tavsiye ettiği eserler arasına bu eseri de almalıdır. Cemaatler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri bu çağrıya icabette en ön safta yer almalıdır. Ve de her hayırlı teşebbüste yaptığı gibi, Reis bu icabeti de fiili olarak taçlandırmalıdır…  

FETÖ zemzeme pisledi diye...

Bu meyanda, FETÖ zemzeme pisledi diye suçu zemzemde aramaya kalkanlar da yaptıkları tarihi yanlıştan vazgeçerek bu icabete destek olmalıdır. Her hayırlı davete icabette, zaman cemm-i gafir zamanıdır…
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum