Diyanet'in Risale-i Nur'un basımını durdurması FETÖ'nün zaferi!

Diyanet'in Risale-i Nur'un basımını durdurması FETÖ'nün zaferi!

Yılmaz: Erdoğan, Nurcular ve milletin kaybı olan bir zafer!

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Hüseyin Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Risale-i Nur basımını devam ettirmemesini eleştirdi.

FETÖ nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cemaatlere karşı "tereddüdlü bir bakışı" olduğunu belirten Yılmaz, "Diyanet eliyle Risâle-i Nurları bastıracak kadar cesur ve dost bu gözü pek lider de Nurculara artık tereddüd ve endişe dolu gözlerle bakıyor. Haklı mı? Hayır, hiçbir şekilde… Anlaşılabilir bir şey mi? Evet… Çok büyük, çok tehlikeli bir tertibin içinde kaldı, isabet etmesi imkânsız değilse de çok zorlaştı maalesef" dedi.

Bütün cemaat ve tarikatların tedirgin

Bugün bütün cemaat ve tarikatların tedirgin olduğunu ifade eden Yılmaz, "Hakketmedikleri bir cezaya çarptırıldıkları psikolojisi içindeler. Bu dünyanın en büyük ve en köklü unsuru olan Nurcular, bilhassa mağdur. Gülen’in kendisine müntesib devşirirken Risâle-i Nurları kullanmış olması, bu mağduriyetin temel sebebi; Nurcuların itham ve cezalandırılmasına esas teşkil etmeyecek bir sebeb ama. Yazık ki, hakikat öyle tecelli etmedi. 15 Temmuz sonrasında Erdoğan ve iktidarına verdikleri büyük destek, şaibe altında kalmalarına engel olmadı, olamadı" şeklinde yazdı.

Diyanetin Risale neşriyat ve dağıtımını durdurmuş olması Gülen’in büyük zaferidir

Risale-i Nurların Diyanetçe basılmasında atılan geri adımın yanlış olduğuna dikkat çeken Yılmaz, yazısını şöyle sürdürdü:

"Diyanetin Risale neşriyat ve dağıtımını durdurmuş olması Gülen’in büyük zaferidir, Erdoğan, Nurcular ve milletin kaybı olan bir zafer! Erdoğan’ın, tam da bir seçim öncesinde vereceği bir devam kararı, Gülen’in dolaylı ama büyük bu galibiyetini sonlandırabilir. Bu karar, sadece Nurcularda değil, bütün cemaat ve tarikatlarda da yeniden sahiblenmeyi netice verecektir. Gülen’in suçunun ağır bedelinin bu masum ve mazlum kitlelere ödettirilmekte olduğu düşüncesinin kırılması, AK Parti için büyük bir kazanç olacaktır. Millet ve memleket için de şübhesiz.

"Bu geniş kitlelerde bir çeşit mecburiyet ve kerhen devam eden zayıflamış destek, bu iyi niyet adımı ile gönüllü bir sahiblenişe yerini bırakacaktır. Doğru olan da, olması gereken de, âdil ve aklî olan da budur. Bir çok oyunu bozan Erdoğan, bu oyunu bozarak yoluna daha rahat ve daha emin adımlarla devam edebilir. Etmeli…"

Yazının tamamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
22 Yorum