Din,gelenek ve modernite bağlamında aile

Din,gelenek ve modernite bağlamında aile

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, bozulan aile kurumuna çözüm aramak için sempozyum düzenliyor

Dursun Sivri'nin haberi:

Risale Haber-Antalya

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, bozulan aile kurumuna çözüm aramak için sempozyum düzenliyor. Vakfın organize ettiği uluslararası konferansta 48 ülkeden 600'ü aşkın akademisyen, din, gelenek ve modernite bağlamında aile kurumunun problemlerini bugün tartışacak.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı bünyesinde yer alan Kadın Platformu ve Diyalog Avrasya Platformu ile birlikte "Din, Gelenek ve Modernite Bağlamında Bir Değer Olarak Aile" başlıklı düzenlenen konferans 26-27 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek. Konferansta, çok kültürlülük, yoksulluk, eğitim, sokak çocukları ve medya konuları ele alınacak. Konferans sonunda elde edilen birikimle 'Aile Akademisi' kurulacak. Akademi, evlenmeyi düşünen ve evli çiftlere "psikolojik destek", "çocuk bakımı ve beslenmesi", "aile için iletişim" konularında eğitim verecek.

Aralarında Hindistan, Japonya, Çin, Kanada, Amerika, İngiltere, Almanya, Mısır, Kenya, Senegal, Brezilya ve Avustralya' nın da bulunduğu 48 ülkeden 600 akademisyenin katılacağı konferansta Avrupa'nın bazı ülkelerinde yok olan, Amerika'da çatırdayan, Doğu'da sarsılan aile kurumunun problemlerine çözüm aranacak. Konferansta, yoksulluk, eğitim, sokak çocukları, göç, din ve çok eşlilik konuları ele alınacak. Türkiye'de ilk kez "Aile" konulu uluslar arası bir konferans organize eden Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, yurtdışında düzenlediği seminerlerden elde ettiği tecrübelerle yeni bir projeyi de hayata geçirecek. "aile Akademisi" adı verilen yeni oluşum ile evlenmeyi düşünen gençlerden evli çiftlere kadar geniş bir yelpazeye "psikolojik destek", "çocuk bakımı ve beslenmesi" gibi onlarca konuda alanında isim yapmış akademisyen, pedagog ve psikologlar kurs verecek. İçinde yemek pişirme derslerinden, ebru çalışmalarına kadar birçok konuda programların bulunacağı 'Aile Akademisi' mezunlarına Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verilecek.

www.RisaleHaber.com