Deprem oluyor cemaat kaçıyor, imam namazı bozmuyor, duvarı tutuyor

Deprem oluyor cemaat kaçıyor, imam namazı bozmuyor, duvarı tutuyor

Endonezya'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen deprem sırasında bir camide çekilmiş video sosyal medya gündemine oturdu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 6 Ağustos'da Endonezya'da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ülkedeki sancıları sürüyor. Büyük bir yıkıma neden olan deprem nedeniyle pek çok ev yıkılırken, son olarak 20 bin kişi de göç etmek zorunda kaldı.

Depremin hissedildiği yerlerden biri olan Denpasar'da çekilen bir video ise sosyal medya gündemine oturdu. Musholla As-Syuhada Camii imamı ve bölgenin dini lideri Arafat adındaki imam, depreme rağmen namaz kılmaya ve kıldırmaya devam ediyor.

İşte o video;

Caminin sözcüsü, BBC'nin Endonezya sorumlusuna, depremi hissettikleri an; 'tavan ve çatı düşecekmiş gibi geldiği an kaçtık' dedi. İmam Arafat'ın ise 'Allah'ın verdiği canı Allah alır' ve 'Bu durumda sığınacak en iyi yer camidir' diyerek içeride kaldığı öğrenildi.

Next Shark'ın haberine göre videoyu izleyen Endonezya'nın ünlü isimlerinden Yusuf Mansur; "Videoyu izlerken ağladım. Bir deprem oluyor ve o (Arafat) kaçmıyor. Namazı bozmuyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum