DAEŞ terör örgütünün dizisini çekecekler

DAEŞ terör örgütünün dizisini çekecekler

Son olarak yüze yakın kişinin ölümü ile sonuçlanan ve Dünyayı ayağa kaldıran Paris saldırısı ile adından söz ettiren DAEŞ terör örgütünün kuruluşu ve eylemleri dizi oluyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Ortadoğu’ya kan kusturan ve eylemleri ile adından bir korku öğesi olarak söz ettiren terör örgütü DAEŞ’in kuruluşu, gelişimi ve eylemleri Amerika Birleşik Devletlerinin en ünlü dizi yapımcıları tarafından dizi haline getirilecek.

Projenin altındaki imza ise Amerikanın en ünlü dizi yapım şirketi HBO’nun. HBO daha önce Dünyaca ünlü dizileri de hayata geçirmişti. Bunlar arasında; OZ, Game Of Thrones, The Sopranos, True Detective gibi Dünyada ses getirmiş ve izlenme rekorları kırmış diziler bulunuyor.

Dizinin yapımcısı ise Oscar ödüllü isim Bill Guttentag. Proje için yaklaşık 5 yıldır Ortadoğu bölgesinde araştırmalar yapan Oscar ödüllü yapımcı, DAEŞ örgütü ile ilgili uzun zamandır bilgiler topluyor.

Dizinin adı “Only The Dead” (sadece ölüm) olarak belirlendi. Dizinin ön gösterimi mart ayında New York ve Los Angeles’daki sinema salonlarında olacak. Beklenen ilgi gösterilirse televizyonlarda bir mini dizi halinde gösterime girecek.

Amerika’da 11 Eylül saldırısı olarak yaşanan olay, bir çok film ve dizide her fırsatta müslüman ve İslam’ın karalandığı atıflarla kullanılmıştı. HBO tarafından DAEŞ terör örgütü hakkında çekilecek dizide de İslam’ın yanlış yansıtılacağından endişe ediliyor. Amerikan kültürünün empoze edildiği dizi ve filmler dünyada bir çok ülkede takip edildiği biliniyor.

Forbes’in verdiği bilgilere göre çekilmesi planlanan dizinin oyuncu kadrosu şimdilik gizli tutuluyor. Pek çok Arap ve İran asıllı oyuncu ile çalışılması beklenen dizi için verilen ön bilgide DAEŞ’in enine boyuna masaya yatırılacağı ve Batı Dünyasından bu örgüte katılan gençlerin mercek altına alınacağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum