Cumhuriyet yazarı: Ezan Arapça oldu Said Nursi çıktı!

Cumhuriyet yazarı: Ezan Arapça oldu Said Nursi çıktı!

Cumhuriyet yazarı Özdemir İnce, ezanın Arapça okunmasını hala kabullenemiyor. Kendisi istediği dilde okuma özgürlüğüne sahip olan İnce, kendi kof düşüncesini bütün Müslümanlara dayatıyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce, Tele1 yayınında ezanın Arapça'ya çevrilmesinin hata olduğunu ve Türkçe okutulması gerektiğini savundu.

Ezanı Arapça okumanın Arap milliyetçiliği olduğunu belirten İnce, Demokrat Parti’nin de tekrar Arapçaya çevirmesinin hata olduğunu öne sürdü.

ONDAN SONRA SAİD NURSİ KÜRDÜ ÇIKTI

1950 seçimlerini yapmanın hata olduğunu ve tek parti rejimiyle Türkiye'nin yönetilmesi gerektiğini savunan İnce, ezanın da Türkçe olması gerektiğini söyledi ve şöyle konuştu:

"Senin yaptığın iş ne? Ezan-ı Muhammedi’nin Arapça söylenmesi. Ya kardeşim Arapça orada çıktığı için Türkler Arap mı? Ayrıca herhangi bir yerde ezan sadece Arapça söylenir diye iddia edilmiyor. Ayrıca bunu Araplar iddia etse bile bu Arap milliyetçiliği ve kültürel emperyalizmdir. Ve ne zararı var ‘Tanrı uludur, Tanrı uludur. Tanrıdan başka yoktur tapacak’ın? Ha Arapça olmuş ha Türkçe. Ondan sonra Said Nursi Kürdü çıktı."

İnce, tek parti döneminde de insanlara çok nazik ve şefkatli davranıldığını da ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum