Cübbeli: Kendinize bir üstad bulun

Cübbeli: Kendinize bir üstad bulun

Cübbeli Ahmet Hoca her hastalığın şifasının google'da bulunmadığına dikkat çekerek, "kendinize üstad bulun" tavsiyesi verdi...

Hazırlayan İsmail Aybey
RİSALEHABER -
Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Vahdet Gazetesindeki köşesinde dini konuların işin ehline sorup öğrenilmesi gerektiğini, google’dan çare aranmaması gerektiğini vurguladı.

Dini konuların ehillerinden öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Cübbeli Ahmet Hoca hidayetin bir sebebinin de ilim olduğunu belirterek şunları söyledi: "Hidayet sebebi de ilimdir. Allahımızın gönderdiği Kur’an-ı Kerim ve Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in hadis-i şeriflerinin ışığı altında, bir mürşid-i kamil bularak, bir şeyhe uyarak, bir üstad bularak öğreneceksin."

Cübbeli Ahmet Hoca'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Allahımızın gönderdiği Kur’an-ı Kerim ve Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in hadis-i şeriflerinin ışığı altında, bir mürşid-i kâmil bularak, bir şeyhe uyarak, bir üstad bularak öğreneceksin.

Madem bilmiyorsun, hastasın, cehalet hastalığına tutulmuşsun, bu işin şifası ancak sormaktır. Sormak, öğrenmek, araştırmak, incelemek lazım. Ama internetlere girip, Google’dan çare aramayın. İşi ehlinden öğrenmek gerek.

Bu gidişata bir dur demen lazım. Bir dur dersen Mevla’da azap meleklerine bir dur der. Ama bu vaziyet gidersen olmaz. Sohbet dinlemiyorsun, hidayet istemiyorsun. “Hidayet isteyin hidayet yaratayım” buyuruyor. “Rızık isteyin rızık vereyim” buyuruyor. Bunu daha da çoğaltabiliriz. Ayet-i kerimede “O Allah ki yedirir, yemez” buyruluyor. Yine “Sizden beni rızıklandırmanızı istemiyorum. Kullarımın beni yedirmelerini de istemiyorum. Çünkü ben yemem zaten” buyuruyor. “Bütün rızıkları, yaratıyorum, gönderiyorum, sevk ediyorum” buyuruyor. Ama sebepler alemindeyiz.

Yani bakkalla irtibatsız olur mu?! “Yok ben bakkal, fırın falan bilmem hayatımda” diyenler olabilir. Niye? Çünkü sitede oturuyorsun kapıcı vardır.

O zaman yine de bir aracı oluyor değil mi?!

Ağzına gelip girmiyor yani. O zaman hidayeti de isterken sohbet dinle demektir. Sen yemeği pişirmeden veya pişirenden almadan doymuyorsan o zaman hidayet sebeplerinde başvurmadan da yolunu bulamazsın. Hidayet sebebi de ilimdir. Allahımızın gönderdiği Kur’an-ı Kerim ve Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in hadis-i şeriflerinin ışığı altında, bir mürşid-i kamil bularak, bir şeyhe uyarak, bir üstad bularak öğreneceksin. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.