Çocuk bezine tepki gösteren Müslümanlar sokağa döküldü

Çocuk bezine tepki gösteren Müslümanlar sokağa döküldü

Hindistan'ın Haydarabad kentindeki Müslümanlar bir hayli kızgın

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Haydarabad kenti Müslümanların bir hayli yoğunlukta yaşadığı bölgelerden biri. Bu bölgede bebekler için özel üretilen bez markasının üzerinde Arapça Hz. Muhammed (s.a.v.) yazdığı iddiası ise kenti bir anda karıştırdı.

Pampers adlı ABD'li bir bebek bezi firmasının Hindistan'a sattığı bebek bezlerinin üzerinde çizgi film karakteri şeklinde bir kedi göze çarpıyor. Hindistanlı Müslümanların iddiasına göre kediye dikkatli bakıldığında üzerinde Arapça 'Muhammed' yazısı yazıyor.

Hindistanlı Müslümanlar sokağa çıkarak ellerindeki Pampers marka bezleri yakmaya başladı. Hindistan'da öfkeli kalabalığa ait 175 bin video çekildiği iddia ediliyor.

Hindistan Müslümanlarının ileri gelenleri de firmayı boykot çağrısı yapıyor. Ürünün satıldığı ülkelerdeki tüm Müslümanlara seslenen Müslüman liderler; "Firmanın bunu bilerek yaptığını düşünüyoruz. Ürünü kesinlikle almayın" dediler.

Haydarabad'daki Müslüman gruplardan biri olan Darsgah Cihad-o-Shahadat ise polise giderek ürünleri toplamaları için başvuru yaptı.

Daily Mail'in haberine göre konu üzerindeki tartışmalar sosyal medyaya da sıçradı. Bazı sosyal medya kullanıcıları Pampers'ı boykot çağrısına katılmışken, bazıları konunun bağlam dışına çıkarıldığını ve resimlerin sadece bir kedinin masum bir çizimi olduğunu savundu

Pampers marka çocuk bezinin firması olan Procter & Gamble ise web sitesinden yaptığı açıklamada ürünlerinde böyle bir terbiyesizlik yapmadıklarını, kendilerinin Arap coğrafyasında da benzer ürünler sattıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum