Clinton’dan Müslümanlara anlamlı davet

Clinton’dan Müslümanlara anlamlı davet

Amerika Birleşik Devletleri dışişleri eski bakanı ve siyasetin hala önemli isimlerinden Hillary Clinton Amerika genelindeki Tüm Müslüman birliklerini terörizme karşı mücadele etmeye çağırdı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Paris saldırısının ardından Dünya çalkalanmaya devam ederken, Müslümanlara yakınlığı ile bilinen Hillary Clinton’da Paris saldırıları ile Müslümanlar arasında bağlantı kurulamayacağını iddia edenlerden biri.

Dün akşam saatlerinde katıldığı bir toplantıda Müslümanlara hitap eden Clinton; “Biz elbette biliyoruz ki Paris saldırısı Müslümanlığa mal edilemez. Amerika genelindeki tüm Müslüman dostlarımı terörizme karşı birlikte savaşmaya çağırıyorum” ifadeleri ile Amerikalı Müslümanları mücadeleye davet etti.

Örneklerini özellikle Türkiye üzerinden veren Clinton; “Müttefiğimiz olan Türkiye’nin terörizmden yıllardır muzdarip olduğu görülüyor. Onlar Müslüman bir ülke olarak yıllardır Terörizme karşı mücadele veriyor. DAEŞ gibi radikal örgütlere karşı da savaşıyorlar” sözlerini sarf ederek Amerikalı Müslümanların da Türkiye’den ders alması gerektiğini belirtti.

Terörizme karşı mücadele etmenin pek çok yöntemi olduğunu söyleyen ABD dışişleri eski bakanı; “pek çok yolumuz var. Birlikte hareket edip Dünyayı kana bulayanların sonunu getirmeliyiz. Öncelikle kaynaklarını ve merkezlerini temizlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Terörizmi bitirmekte Müslümanlara düşen görevin kendi dinlerini doğru yaşamak ve anlatmak olduğunu belirten Clinton, Suriye konusunda da Müslümanların duyarsız kalmamasını istedi.

Politico.eu’nun haberine göre Clinton önümüzdeki günlerde Amerikalı Müslüman simalar ile kulisler yaparak terörizme karşı verilen mücadelede Müslümanların büyük desteğini almayı arzu ediyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum