Clinton'dan İslam'la korkutanlara tokat gibi cevap

Clinton'dan İslam'la korkutanlara tokat gibi cevap

Amerika eski Dışişleri bakanı Hillary Clinton, son dönemlerde Cumhuriyetçi figürlerin İslam’a karşı saldırılarından rahatsız.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde kabinesinde Müslümanlara da yer veren, hatta Müslüman asıllı bir sekreteri bulunan Hillary Clinton, dün katıldığı bir konferansta İslam’ı savundu.

Son zamanlarda medyada Cumhuriyetçi simaların İslam’a sıkça saldırmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Clinton;” Camileri kapatacağım demek Amerika’nın temel ilkeleri ile çelişir” ifadelerini kullandı.

“İslam’ı haydut bir din olarak gösteremezler” diyen Clinton, “İslam’ı Amerika halkından yabancılaştırmaya, onu bir korku unsuru olarak göstermeye çalışanlar kaybedecekler” ifadelerini kullandı.  Amerika’nın İslam ile herhangi bir problemi olmadığını söyleyen Clinton, İslam’ın Amerika’daki algısını değiştirmeye çalışanları sert bir dille uyardı.

“Ne İslam’ın, ne de İslam peygamberinin böylesine saldırı altında kalmasına müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Libya’da katıldığı konferansta yaptığı bu konuşma ile bolca alkış alan Hillary Clinton, konferansın ardından Libya’nın tarihi yerlerini gezdi.

Breitbart.com’un haberine göre Amerika halkı da Cumhuriyetçilerin sert söylemlerinden rahatsız olmaya başladı bile. Yapılan halk yoklamalarında Cumhuriyetçilerin oyları büyük bir düşüş eğilimine girmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.