Çin, Uygur Müslümanlarını eğitim kamplarına gönderiyor

Çin, Uygur Müslümanlarını eğitim kamplarına gönderiyor

Çin'in özerk Sincan Uygur Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlar, Mao Zedong döneminden kalma bir uygulama ile yeniden yüzleşiyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Ağır küfürler, zorlu şartlar ve belirsizlik. Asya ülkelerindeki Komünist rejim döneminde başlayan yeniden eğitim kampları, insanların çelik üretmeye zorlanıp Komünizm propagandası dinlemeye mecbur edildiği bir ortam. Bu ortam, raporlara göre Çin'in Müslüman Uygur bölgesinde yeniden hayata geçmiş durumda.

Radio Free Asia'dan alınan bilgilere göre, 22 Milyon nüfusa sahip Uygur bölgesinde kayıtlı 120 bin kişi yeniden eğitim kamplarına gönderilmiş durumda. Bilgileri veren kaynak sayının bilerek düşürüldüğünü, bu kamplarda bazen 800 bine yakın kişinin bulunduğunu da ekledi.

Kamplar hakkında yakın tarihli bir rapor yazan İnsan Hakları İzleme Örgütü kampanyacısı Maya Wang, RFA tarafından belirtilen rakamların inanılır olduğunu söyledi ancak Xinjiang'daki artan baskı seviyeleri, güvenilir sayıların bulunmasının imkansız olduğu anlamına geleceğini ekledi.

Çin ise kampların bölgedeki 'radikal teröristlerle mücadele' açısından açık tutulduğunu söylüyor ve Sincan bölgesinde terörizm ile kararlı bir mücadele sürdürdüğü ifadesini tekrarlıyor.

Gulf News'in haberine göre Çin resmi açıklamasında bile kampların eski dönemden uygulamalar barındırdığını ağzından kaçırıyor. Açıklamada kampa gönderilenlere 'vatan sevgisi' aşılandığını (!) ve her sabah marşlar söyletildiği doğrulandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.