Çin, Müslümanlar sabah namazına kalkmasın diye bunu da yaptı

Çin, Müslümanlar sabah namazına kalkmasın diye bunu da yaptı

Müslümanlar için sadece Çin'de uygulanmayacak

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dünyaca ünlü akıllı telefon üreticisi Huawei, Çin Halk Cumhuriyeti'nde üretip dünyaya sattığı yeni akıllı telefonlarında Müslümanlar için özel sabah namazı uyandırıcı özelliği devreye soktu. Telefon ile birlikte gelecek uygulamada sabah namazı uyandırıcısının yanı sıra kıble bulucu ve en yakın caminin konumunu gösteren özellikler de vardı. 

Çin Müslümanları bu güzellikten mahrum bırakıldı

Fakat Çin Hükümeti'nin teşviği ile harekete geçen 'Netizen' adı verilen internet vatandaşları, Huawei firmasına yaptıkları baskı ile, bu özelliklerin Çin sınırları içinde çıkarılmasına ikna etti.

Baskılara yenik düşen firma, alarm fonksiyonunun sadece Çin dışındaki ülkeler için olduğunu ve Çin'de uygulanmayacağı konusunda bir bildiri yayınladı.

Boykot etmek ve adını kötüye çıkarmak ile tehdit ettiler

Huawei'ye konu ile ilgili ilk tepkiler, firmanın yeni çıkardığı telefonunun tanıtımından sonra geldi. Firma, tanıtım sırasında telefona ekledikleri 'sabah namazı alarmı' özelliğini duyurdu. Bu özelliğin duyurulması ile birlikte Çin'deki bazı kitleler anında tepkilerini bildirdi. Özellikle Netizen'ler, Çin Hükümeti'nin de desteğini alarak firmayı boykot etmek ve adını kötüye çıkarmak ile tehdit ettiler.

Huawei'ye teşekkürler

Elbette bu kararın arkasında duran kitle de bir hayli kalabalık. Huawei'nin Müslümanları düşünerek böyle bir özellik tasarlaması pek çok kişiyi mutlu etti ve Huawei'ye teşekkürlerini ilettiler.

İlk olarak Endonezya'ya satılacak

En.Abna'nın haberine göre bu Huawei'nin farklı kültür ve dinler için yaptığı ilk sürpriz değil. Firma daha önce de farklı toplumlar için benzer sürprizler hazırlamıştı. Fakat Müslümanlar için yaptıkları uygulamayı Çin Halk Cumhuriyeti'nde satacakları modellerde kullanmayacaklar. Bu özellik ilk olarak Endonezya'ya satılacak telefonlarda uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum