Çin gittikçe azıtıyor: Nehrin adı Hz. Ayşe'nin adına benziyor diye değiştirdiler

Çin gittikçe azıtıyor: Nehrin adı Hz. Ayşe'nin adına benziyor diye değiştirdiler

Çin, Müslümanların yoğunlukta yaşadığı bir özerk bölgesinde ilginç bir uygulamaya imza attı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Çin'de en büyük Müslüman topluma ev sahipliği yapan Ningxia bölgesinde ilginç bir karar alındı. Bölgeden geçen ve ismi 'Aiyi' olan nehrin adı fazlasıyla Arapça'ya benzediği iddia edilerek Diannong olarak değiştirildi.

Karar bizzat Ningxia Özerk Yönetimi tarafından alındı ve doğrudan Arapça diline benzemesi sebep olarak gösterildi. Yönetimin açıklamasına göre 'Aiyi' ismi Peygamber Efendimiz'in (asm) eşi Hz. Aişe'ye benzediği için bu karar alındı. Karar alınırken Çin'de 2013 yılında çıkan yabancı isimlerden arınma kanunu kullanıldı.

Çin'in Ningxia bölgesinde 2 milyon Müslüman yaşıyor. Bu Müslümanlar Çin nüfusunun 10 milyonunu oluşturan Hui Müslümanlarından.

Geçmişte Müslümanlara ve diğer inançlara saygılı olan Ningxia bölgesi, bir süre önce Çin Komünist Partisi'nin resmi Ateizm görüşünü kabul etti. 

İndependent'in haberine göre Ateizm görüşü kabul edildikten sonra bölgede başta Müslümanlar olmak üzere her din grubu inançlarını gizlice yaşamak zorunda kalıyor. Pek çok dinin mabedi ve önemli binaları da kapatılmış durumda.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.