CHP'li kadın milletvekili 'kadınlarla öncelikli vagona' niye itiraz eder?

CHP'li kadın milletvekili 'kadınlarla öncelikli vagona' niye itiraz eder?

Buna bile ideolojik yaklaşmayı başarabiliyorlar!

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Bursa'da kenti içi ulaşımında kullanılan hafif raylı sistemde kadınlara öncelik tanınacak vagon uygulamasına geçiliyor. Japonya gibi bazı gelişmiş ülkelerde de uygulanan özel vagona ilk tepki yine CHP'li kadın milletvekilinden geldi.

Talep vatandaşlardan

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi Burulaş yetkilileri, vatandaşlardan büyükşehir belediyesine gelen talep üzerine uygulamaya başlanacağını belirterek, en son vagonda kadınlara öncelik tanınacağını, ancak erkeklerin de bu vagonlarda seyahat edebileceklerini açıkladı. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde 40 istasyona yazı konulacağı kaydedildi.

Allah aşkına niye bu itiraz niye?

Uygulamaya ilk tepki yine CHP'lilerden hem de kadın milletvekilinden geldi. Olayın ne olduğunu anlamadığı açıkça görülen milletvekili, karşılığı olmayan bir itirazda bulunuyor.

İlk yazının konulduğu Otosansit durağında açıklama yapan ve bunu cep telefonuyla sosyal medya hesabından canlı yayınlayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, uygulamaya tepki gösterdi. 

Eğitim diyorsun Japonya'ya bak!

Kadınlara öncelikli vagon uygulamasının "ayrımcılık" olduğunu ileri süren Kayışoğlu, kadınların sosyal hayattan dışlandığını bile iddia etti. Kayışoğlu, ayrımcılığı önlemek için eğitimden başlanması gerektiğini söyledi.

Tam tersine kadınların sosyal hayata daha rahat katılmasını sağlayacak olan özel vagon uygulaması, eğitimin en üst düzeyde olduğu, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Japonya'da da kullanılıyor.

japonya_kadin_ozelvagon-001.jpg

Kadınlar taciz, erkekler iftiradan korktuğu için destekliyor

Japonya'nın başkenti Tokyo'da birçok kadın, iş çıkış saatlerinde trenlerde tacize uğramamak için yalnızca kadınlara özel vagonları tercih ediyor. İftira korkusuyla yaşamaya başlayan erkekler de kendileri için özel vagon uygulaması istiyor. 

Erkek yolcuların bu amaçla Tokyo bölgesindeki trenleri işleten Seibu Demiryolları'na yalnızca erkeklere özel vagon uygulamasının başlatılması için dilekçe verdiği kaydedildi. 

Seibu, trenlerde birçok taciz ve iftira vakası görüldüğünü belirtiyor. Yalnızca kadınlara özel vagon uygulamasının tacize karşı alınan önlemler içerisinde ne kadar etkili olsa da iftiralar için de önlem alınması gerektiğini kaydeden Seibu, eşitlik ilkesi kapsamında erkekler için de özel vagon uygulamasının başlatılması gerektiğini savunuyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum