CHP'li Hüsnü Bozkurt'tan İskilipli Atıf Hocaya hakaret, Said Nursi'ye heykel iftirası

CHP'li Hüsnü Bozkurt'tan İskilipli Atıf Hocaya hakaret, Said Nursi'ye heykel iftirası

CHP'nin 26. Dönem Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, İskilipli Atıf Hoca ile Said Nursi'ye hakaret etti

RİSALEHABER

CnnTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuşmacılardan biri olan Bozkurt, saçma-sapan sözleri ve önerileri ile izleyenleri güldürdü.

İskilipli Atıf Hoca'ya hakaretler yağdıran Bozkurt, Said Nursi'nin en çok karşı çıktığı heykel konusunda da iftira attı.

Hüsnü Bozkurt'un sözleri şöyle:

"İskilipli Atıf gibi bir hainin adını okullara veriyorsunuz, Said Nursi denilen adamın heykelini dikiyorsunuz. İskilipli Atıf hainini yani kurtuluş savaşına ihanet diyen, Mustafa Kemal'e kefere diyen adamları şey yapıyorsunuz. Yapmayın bunu ya. Mustafa Kemal'in kafir olduğunu, eşkiya olduğunu, milli mücadeleyi yapanların başı ezilmesi gereken mahluklar olduğunu söyleyen İskilipli Atıf'ı gidip anıyorsunuz." 

Çaresi Kemalizmmiş!

Hüsnü Bozkurt, konuşmasında çare önerisi sunmayı da unutmadı. Anadolu insanının inancına, örf adetlerine kan kusturmanın vesilesi olan Kemalizm'i savunan Bozkurt, "Türkiye'nin çaresi Kemalizmdir" dedi.

İskilipli Atıf Hoca'yı asanlar faili meşhurdurlar!

İskilipli Atıf Hoca hakkınd kitap yazan Hatay eski Milletvekili Dr. Mehmet Sılay, Hüsnü Bozkurt gibi isimlerin iftiralarına şöyle cevap vermişti. 

"Osmanlının son dönemi ile Cumhuriyetin ilk dönemleri arasında devletin yetiştirdiği ender hukuk adamları arasında yer alan İskilipli Atıf Hoca faili meçhul bir cinayete kurban gitmemiştir, aksine onu devrim kanunlarına karşı gelmekten haksız yere asanlar faili meşhurdurlar. 

Kuvva-i Milliye'yi destekledi

"O döneme ait belgelere bakarsanız Atıf Efendi'nin ne kadar milliyetçi ve bağımsızlık hayranı olduğunu görürsünüz. 15 Mayıs 1919 günü İngilizlerin siyasal ve lojistik desteğiyle İzmir'e çıkan Yunan askerlerine karşı İngiliz işgali altındaki başkent İstanbul'da ilk protesto girişimi Teali-İslam Derneği adına İskilipli Atıf Efendi ve arkadaşları tarafından yapılmıştır. Taksim'deki İngiliz Büyükelçiliği önünde saatlerce sloganlar atılmış. Yunan istilası, İskilipli Atıf tarafından tel'in edilmiş.

"O dönem Şehzadebaşı Karakolu'nu basıp Türk görevlilerini katleden İngilizlerin baskısıyla Şeyhulislam Mustafa Sabri Efendi'ye Kuvva-i Milliye aleyhine bir fetva yazdırılmıştı. Bütün ulemaya imzalatmaya başladıklarında olayı işiten İskilipli Atıf ile arkadaşı Tahir-ul Mevlevi, Şeyhulislama karşı gelmişler. İskilipli Atıf, Şeyhulislam'a karşı "Kuvva-i Milliye'ye karşı gelmek caiz değildir, günahtır, vebaldir!" diyerek haykırmış ve kesinlikle imzalamamışlardır. Fakat dağıtılmasına engel olamamışlardı. Bu yüzden Tahir-ül Mevlevi, Ziraat Nezareti'ndeki görevinden alınmıştır. Ayrıca İskilipli Atıf Hoca günlük Vakit gazetesinde o dönem bir 'tekzip' yayımlamıştır. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.