CHP'den tarikat ve cemaat açılımı

CHP'den tarikat ve cemaat açılımı

Doç. Dr. Muhammed Çakmak, "tarikat ve cemaatler kendilerini daha rahat ifade edecek” dedi

Okan Konuralp'in haberi:

CHP Parti Meclisi’nin en önemli isimleri arasında gösterilen Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi üyesi Doç. Dr. Muhammed Çakmak, "tarikat ve cemaatler kendilerini daha rahat ifade edecek” dedi.

Çakmak CHP’nin anlayışını şöyle aktardı:

Tarikatlara ve cemaatlere yönelik bir ayrım yapmayacağız. Topluma bütün olarak bakacağız. Adam kendini nasıl ifade ediyorsa etsin. İnanan, inanmayan herkesin özel inanç dünyası bizim için saygıdeğer olacak. İnsanların halkla ve kamuyla ilişkilerinde bir hata yoksa özel yaşamı bir başkasının özel yaşamını tehdit etmiyorsa sorun yok. CHP iktidarında tarikat ve cemaatler kendilerini daha da rahat ifade edecekler. Temel çizgimiz, ‘Ötekinin yaşam, inanma, konuşma hakkını incitmeyen bir tavır takınıldığı müddetçe herkes azizdir, herkes kutsaldır, herkes hürmete layıktır.’

Dindarlığa teminat

Herkesin özgürce bireysel dindarlığını yaşamasının CHP olarak teminatı olacağız. Türkiye’yi Batılılaştırmış, modernleştirmiş bir parti, 2010 yılının dünyasında kendi toplumu içindeki özel, dini yaşam alanları içinde bulunan kesimlere farklı bakabilir mi? Böyle bir ilkelliği yapabilir miyiz biz?

Hürriyet