CHP'de Risale-i Nur'u engelleme girişimi

CHP'de Risale-i Nur'u engelleme girişimi

Kılıçdaroğlu ne diyor vekili ne yapıyor?

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, sık sık Risale-i Nur'un önünü açtıklarını ileri sürse de milletvekilleri Risale-i Nur'un önünü kapatmak, yasaklamak için her şeyi yapıyor.

Rehberleri İslam karşıtı sendikalar

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Fen Lisesinde görev yapan matematik öğretmeni D.L’nin, Said’i Nursi’nin Diyanet yayınlarında çıkan “Küçük Sözler” isimli kitabının okunmasını tavsiye etmesini Meclis’e taşıdı. 

Ceylan, Milli Eğitim Bakanını cevaplaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

İslam ile ilgili her şeyin aleyhinde olan bazı solcu sendikaların iddialarını ciddiye alan Ceylan, Diyanet Yayınları arasından çıkan “Küçük Sözler”in "baskı" ile okutulduğunu ileri sürdü.

Milletvekilinin girişimi Kılıçdaroğlu'nu yalanlıyor!

Her türlü kitabın tavsiye edildiği bir ortamda milyonların okuduğu Risale-i Nur'dan sakıncalı bir kitap gibi bahseden CHP'li Ceylan'ın girişimi tepkiyle karşılandı. Allah'a ve ahirete iman, neden namaz kılınması gerektiği gibi konuların yer aldığı kitaptan rahatsızlık duyan Ceylan'ın girişimi Kılıçdaroğlu'nun sözlerini yalanlıyor.

Said Nursi’nin kitapları yasaklanınca Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, son zamanlarda sık sık Risale-i Nur'un yasağını kaldırdıklarını şöyle anlatıyordu:

"Said Nursi’nin kitapları yasaklanınca Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Kitapların toplatılmasının durdurulmasını sağladık, ama bunu hiçbir yerde dile getirmedik."

"Şaşıracağınız bir şey daha söyleyeyim. Hükümet bir karar aldı Said-i Nursi’nin kitaplarının basımını sınırladı. Kültür Bakanlığı basacak dedi. Biz Anayasa Mahkemesi’ne gittik. AYM iptal etti."

kucuksozler.jpg

Soruşturma açılması istenen kitap, Diyanet yayınlarında çıkan Küçük Sözler...

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum