CHP lideri Kılıçdaroğlu: Said Nursi'yi  eleştiriyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Said Nursi'yi eleştiriyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal D televizyonunda Abbas Güçlü'nün sunduğu Genç Bakış programına katılarak, gençlerin yönelttiği soruları cevapladı.

Risale Haber - Haber Merkezi 

Kemal Kılıçdaroğlu, partisiyle ilgili "dinsiz parti" algısına ilişkin soruya verdiği yanıtta, şunları kaydetti: "Şunu çok açık yüreklilikle ifade edeyim; eğer dini siyaset için yaparsanız ibadeti kimin için yapacaksınız? İbadet Allah için yapılır, siyaset için yapılmaz. Biz buna dine duyduğumuz saygıdan ötürü özen gösteririz. Her inanca saygı gösteriyoruz. Şimdi bize 'dinsiz' diyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığını kuran CHP, imam hatip okullarını açan CHP." 

Kılıçdaroğlu, Said Nursi'yi eleştiren partilerden birisinin de CHP olmasına karşın geçen hükümetin Said Nursi'nin yayınlarını Kültür Bakanlığı'na devrederek, yasaklamasına karşı çıktıklarına dikkati çekerek, "Yasağın kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne biz gittik. Çünkü biz özgürlüğü savunuyoruz, demokrasiyi savunuyoruz. O düşünceyi benimsemeyebiliriz, katılmayabiliriz de ama insanlar düşüncelerini özgürce dile getiremezse orada demokrasiden söz edemezsiniz" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
28 Yorum