CERN'in sonu: Allah olmadan kainatın nasıl oluştuğunu açıklayamadılar

CERN'in sonu: Allah olmadan kainatın nasıl oluştuğunu açıklayamadılar

Kibir ve büyüklenme son dönem popüler biliminin başlıca kötü huyları arasında. Cenab-ı Hak olmadan bir Kainat oluşumu tasviri yapmaya çalışan bilim insanları en sonunda pes etti

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bilim insanları yıllardır kainatın oluşumu ile ilgili çeşitli teoriler ortaya atıyor. Özellikle 'büyüklenme' hastalığına kapılan bazı bilim çevreleri, Cenab-ı Hakk'ın yaratma gücünü yok sayma girişiminde bulunarak, Kainat'ın tesadüfen oluştuğuna dair varsayımlar ile gündeme çıkıyor.

CERN kısaltması ile bilinen Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nden Christian Smorra, bilim dünyasının kainatı anlamlandırma konusunda aciz kaldığını itiraf etti. Smorra; "Kainat'ın nasıl oluştuğunu anlamlandıramıyoruz" ifadeleri ile içinde bulundukları durumu anlattı.

Bilim insanlarının son teorilerine göre Kainat'ın oluşumunda madde ve anti madde bir arada yaratıldı (oluştu). Fakat bu iki madde var edildiği halde Kainat'taki herşey 'maddeden' yaratılmış durumda. Bilim insanlarının ispatladıklarına göre bu iki olgunun, yani madde ile anti madde'nin birbirini nötrlemesi gerekiyor. Fakat Kainat'ta herşey maddeden meydana getirilmiş.

İCERN'in açıklamasına göre madde ile anti madde arasında bir simetri yok. Eğer simetri olsaydı Kainat var olamazdı. Fakat madde ile anti madde arasındaki asimetri bir türlü bulunamıyor. Bu nedenle bilim dünyası onlarca deney ve gözleme rağmen Kainat'ın yaratılmasının nasıl olduğunu bir türlü açıklayamıyor.

İndependent'in haberine göre bu asimetriyi bulmak için çalışmalar hızla sürüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde bilim dünyası Kainat'ın nasıl yaratıldığını bulabilecek mi?

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum