'Cepten randevu' kayıt kuyruğunu azalttı

'Cepten randevu' kayıt kuyruğunu azalttı

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde uygulamaya konulan "cepten randevu sistemi" sayesinde hastalar, istediği doktordan randevu alıp kendisinden önce kaç kişinin sırada beklediğini görüyor.

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulamaya konulan "cepten randevu sistemi" sayesinde hastalar, istediği doktordan randevu alıp kendisinden önce kaç kişinin sırada beklediğini görüyor, başka hiçbir işlem yapmadan muayene olabiliyor.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, hastaların işlemlerini kolaylaştırmak adına akıllı telefonlardan randevu alabilecek bir sistemi denediklerini, yaklaşık 1 aydır Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uyguladıkları sistemden başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.

Akıllı telefonu olanların indirecekleri uygulama sayesinde rahatlıkla bu hastanenin istediği servisinden ve doktorundan randevu alabildiğini, başka hiçbir şey yapmadan sırası geldiğinde doktora muayene olabildiğini dile getiren Erbaycu, şöyle konuştu:

'CEPTEN RANDEVU' İŞLERİ HIZLANDIRDI

"Hasta gün içinde hemen kayıt alabiliyor. Doktorunu, branşını seçebiliyor. Hangi doktorun o an müsait olduğunu, hangisinin müsait olmadığını görebiliyor. Kendisine sıranın ne zaman geleceğini görüp hastaneye o vakit geliyor ve hiçbir kayıt, evrak işlemi yapmadan, hiçbir personelle görüşmeden direk doktorun odasının önünde sırasının gelmesini bekliyor. Hastanedeki işlemeni dakikalar içinde halledip dönüyor. Amacımız hastaların beklememelerini sağlamak, işi hızlandırmak. Hastalar bir an önce işini bitirip gitmek istiyor. Sistem tamamen onların işini hızlandırmaya yönelik."

Erbaycu, "Bu sistemi Türkiye'de ilk uygulayan hastanemiz oldu. Bunu nisan ayında 19 hastanemize daha uygulayacağız" dedi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.