Cep telefonlarına gelen yenilikte İslami ayrıntı

Cep telefonlarına gelen yenilikte İslami ayrıntı

Birçok kişinin severek kullandığı, duyguları ifade etmenin en kolay yolu olarak görülen cep telefonu emojilerine İslami yeni ifadeler ekleniyor. ”İslami ifadeler” ilk olarak Apple şirketinin IOS yazılımlarının yeni güncellemelerinde görülecek.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Apple şirketi, İOS adlı cep telefonu işletim sistemine önümüzdeki günlerde bir yazılım güncellemesi getirecek. İOS 9. 1 olarak adlandıracağı bu güncellemede Müslümanlar için de bir sürpriz var.

Güncellemede “emoji” adı verilen ve duyguları en kısa yoldan anlatmaya yer alan ifadeler içinde Müslümanlara özel resimler de yer alacak.

Tüm inançlar için de yeni emojiler ekleyecek olan Apple’ın Müslüman kullanıcıları için düşündüğü resimler ise bir büyük Camii, tesbih ve Kabe!

Apple şirketi yaptığı açıklamada tüm semavi dinlere ait ifadelerin yeni yayınlayacakları IOS 9. 1’de bulunacağını söyledi. Yahudiler için bir sinagog ve Müslümanlarla ortak olarak bir tesbih, Hıristiyanlar için kilise ve hindi emojileri de Apple’ın bu yeni işletim sisteminde mevcut olacak.

ios9-emoji.jpg

Apple şirketinin bu ayın 16’sında IOS 9 işletim sistemini cep telefonlarında kullanılır hale getirmesi planlıyor. Yeni dini emojilerin bulunacağı IOS 9. 1’in ise ne zaman piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyor.

İBtimes’ın haberine göre Apple’ın başlatacağı bu uygulamayı diğer cep telefonlarının kullandığı Android işletim sistemleri ve Windows Phone’lar için ne zaman aktif olacağı henüz bilinmiyor. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum