Çarpıcı araştırma: İslam Avrupa'da yeniden yükseliyor

Çarpıcı araştırma: İslam Avrupa'da yeniden yükseliyor

Viyana Üniversitesi bünyesinde yapılan yeni araştırmada Avrupa'ya göçen Müslümanların dini durumu değerlendirildi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Viyana Üniversitesi İslam Din Eğitimi Profesörü Profesör Ednan Aslan tarafından Avrupa'daki Müslüman mültecilerin dini ve etnik yönelimleri adlı çalışma son derece çarpıcı sonuçlar verdi. Özellikle Avusturya'nın Graz şehrinde yoğunlaşan çalışmalara göre Avrupa'daki Müslümanlar son derece dindar ve dini değerlerde muhafazakar bir yapıdalar.

Hemen hepsi dinlerine son derece bağlı

Araştırmaya göre Avrupa'ya sığınan Müslümanların 3'te 2'si 30 yaşın altındaki erkekler. Bu da Avrupa nüfusunun yaş ortalamasının bir hayli altında. Bu sonuç aynı zamanda Müslümanların nüfusunun artması konusunda bir hayli elverişli bir durum olduğunu ortaya çıkarıyor.

Avrupa'ya sığınan Müslüman mültecilerden 30 yaş altı erkeklerden oluşan bu kalabalık grubun hemen hepsi dinlerine son derece bağlı. Ayrıca sığınmacıların yüzde 70'i 5 vakit namazını kaçırmıyor.

Yüzde 66.3 başörtülü

Kadınlar ise erkeklere oranla daha az dindar. Avrupa'ya sığınan Müslüman kadınların yüzde 62'si beş vakit namazlarını kaçırmamaya gayret ediyor. Buna ek olarak, kadınların yüzde 66.3'ü başörtüsü takıyor ve yüzde 44.3'ü bir erkekle el sıkışmayı reddediyor.

Reformist bir şekilde yorumlanırsa İslam'ın geleceği tehlikeli olur

Göçmenlerin yarısı (yüzde 49.8), dinin Avrupa'daki günlük yaşantılarında kendi ülkelerinde olduğundan daha büyük bir rol oynadığını bildirdi. Yüzde 47.2 'si Yahudilerin ve Hıristiyanların "doğru yoldan" saptığını ve yüzde 47.8'i İslam'ın reformist bir biçimde yorumlanması durumunda İslam'ın geleceğinin tehlikede olacağını düşünüyor.

İsrail'in politikalarının son derece zararlı

Viyana Üniversitesi'nde yapılan bu çalışmaya ek olarak geçtiğimiz aylarda Almanya'da yapılan bir çalışmanın sonuçları da yayınlandı. 2017 yılında Almanya'nın Bavyera eyaletinde Suriye, Irak, Afganistan ve Eritre'den yaklaşık 800 göçmen hakkında yapılan araştırma, bir Alman düşünce kuruluşu olan Hanns Seidel Vakfı tarafından gerçekleştirildi. 

Bu araştırmada da Müslüman mültecilerin yüzde 60'ından fazlasının dini değerlere son derece bağlı olduğu sonucu çıkarken, yüzde 50'sinden fazlasının da İsrail'in politikalarının son derece zararlı olduğuna ve dünyada Yahudilerin etkili olduğuna inandığı ortaya çıktı.

İslam'ı kıta genelinde yaymayı amaçlıyorlar

2016 yılında İngiltere'de yapılan bir ankette ise, İngiltere Müslümanlarının yüzde 43'ünün "İslami yasal sistemin bazı bölümlerinin İngiliz kanunlarının yerini alması gerektiğine" inandığı ortaya çıktı.

Zero Hedge'nin haberine göre bu sonuçlar Avrupa'daki Müslümanların son derece dindar ve dinini kıta genelinde yayma amacı taşıdığını ortaya çıkardı. Avrupa'daki Müslüman nüfus son derece genç ve dini değerlerini yaymak için çalışmaya hazır. Bu da Avrupa'da İslamiyet'in yeniden yükseleceği umutlarını ortaya çıkarıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum