Canan Karatay'a 'ekmek' tepkisi

Canan Karatay'a 'ekmek' tepkisi

Türk tohumculuk birlikleri ekmeğin zararlı olduğu ve tüketilmemesi yönünde kamuoyunda algı oluşturmaya çalışan Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay ve Fitoterapist Dr. Ümit Aktaş'a sert tepki gösterdi.

Türk tohumculuk birlikleri ekmeğin zararlı olduğu ve tüketilmemesi yönünde kamuoyunda algı oluşturmaya çalışan Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay ve Fitoterapist Dr. Ümit Aktaş'a sert tepki gösterdi. Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer bilim adamı unvanlı bazı kişilerin hiçbir bilimsel veri ortaya koymadan, halkı, gıdalar konusunda şüpheye düşüren yaklaşım sergilediklerini belirterek, "Bu kişiler toplum sağlığı ile oynadıklarının umarım farkındadır" dedi.
 
'ÖCÜ GİBİ GÖSTERİLEMEZ'
 
TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bitki Islahçıları Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Eser ise, "Ekmeğimizle oynanıyor. Buna müsaade etmemiz, göz yummamız mümkün değil. Buğdayın ana vatanı Türkiye. Bu ürünün bu millete yasaklanılmaya ve öcü gibi gösterilmeye çalışılması bizi rahatsız ediyor. Bunu yapan insanlara bakıldığında bir tanesi Amerika eğitimli öbürü Çin eğitimli. Siz gidin bunları oralarda anlatın. 'Buğday ile koyun gerisi oyun' diye bir söz var bizde. Türk milletinin beslenme alışkanlıkları değiştirilerek başka şeylere zemin hazırlanmaya çalışılıyor" diye konuştu.
 
İHRACATIMIZI BİLE ETKİLEDİLER
 
Hacetepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Köksel de, Türkiye'nin dünyada un ve makarna ihracatında bir numara olduğunu belirterek, "Filipinler en çok un sattığımız ülkeler içinde. Bu ülkeye en son gittiğim zaman Türkiye unları GDO'lu diye konuşuldu. Ülkemiz ekonomik olarak kayıp yaşıyor." dedi. Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Ahmet Bağcı, "Makarnalık ve ekmeklik buğdayın genetiğinde bir değişiklik yaşanmamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

 

Vatan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.