Camiye saldıran ırkçı intihar etti

Camiye saldıran ırkçı intihar etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado şehrinde bir camiye saldıran 36 yaşındaki ırkçı...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 36 yaşındaki Joseph Giaquinto, geçtiğimiz aylarda, yaşadığı bölgede bulunan Fort Collins Cami ve İslam Merkezi'ne çirkin bir saldırı gerçekleştirmişti. Camiyi tekmeleyen ırkçı saldırgan, caminin camlarını kırıp içeri İncil fırlatmıştı.

Saldırı öncesinde psikolojisinin bozuk olduğu bilinen Giaquinto, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile boğuşuyordu.

Saldırıdan sonra nefret suçu ve vandallıktan yargılanan Giaquinto, 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Avukatları her ne kadar kendisinin psikolojik sorunlarını öne sürse de, mahkemenin kararını etkileyemediler.

Cami saldırısının ardından psikolojisi daha çok bozulan Giaquinto, yakın çevresine sık sık bir çözüm bulamadığını ve giderek dibe battığını söylüyordu. Müslümanların tüm el uzatma çabalarını da reddeden Giaquinto, geçtiğimiz Cumartesi günü intihar etti.

CBS News'in haberine göre, Giaquinto'nun Avukatı Heather Siegel, müvekkilinin camiye saldırdığında bir psikolojik atak yaşadığını ve sonrasında neler yaptığını hatırlamadığını vurguladı. Siegel, saldırı sonrası müvekkilinin psikolojisinin giderek kötüleştiğini ve zaten uzun zamandır yanlış birşey yapmasından korktuklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum