Camii iki günlüğüne müzeye çevirdiler

Camii iki günlüğüne müzeye çevirdiler

İngiltere’nin Slough şehrinde bölge Müslümanlarının kararı ile bir camii, iki gün boyunca müze olarak hizmet verecek.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- İngiltere’nin Slough şehrinde bugün başlayan bir uygulama ile bölgenin tek camisi iki gün boyunca müze olarak ziyaretçilere açıldı.

Bölge Müslümanlarının da kararı ile iki gün boyunca müze olarak da hizmet verecek olan Camii, İngiltere ve İrlanda’nın farklı bölgelerinden gelecek olan ziyaretçilere İslam tarihi ile bilgiler verecek.

slough-islam-cami-001.jpgBir çok Kutsal emanetin de sergileneceği müzede, peygamberimiz Hz. Muhammed (sav.)’in yaşamı ve sünneti ile ilgili bilgiler de sunulacak.

Her gün 700’den fazla kişiye hizmet veren Camii’nin iki gün için müzeye dönüştürülmesi kararında imzası olan Camii imamı Umar Ensari yaptığı açıklamada; ” İnsanları İslam dini ile tanıştırmaya hazırlanıyoruz. İslam tarihini bilmeleri için elimizden geleni yaptık. Camimize gelen pek çok kutsal eseri de sergiliyoruz. İki gün boyunca İngiltere ve İrlanda’nın pek çok bölgesinden ziyaretçi ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.

slough-islam-cami.jpg

Müze içerisinde yok yok. İslam tarihinden pek çok yazılı kaynak, kıyafet ve eserin yanı sıra İngiltere’de İslam’ın tarihine tanıklık eden pek çok fotoğraf da müzede mevcut. Bunun yanında peygamberimize ait pek çok kutsal emanet ile, onun hayatını anlatan pek çok yazılı kaynak ve bilgilendirme yazısı ziyaretçilere sunulmuş durumda.

Sloughexpress’in haberine göre Müzede çocuklara islam’ı tanıtacak pek çok etkinlik de 2 gün boyunca gerçekleştirilecek. Camii pazartesi müze hizmetini durdurarak tekrar tamamıyla Camii hizmeti verecek.

 

Haber Kaynağı: RisaleHaber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.