Çağrı merkezinde 100 personelden 50'si engelli

Çağrı merkezinde 100 personelden 50'si engelli

Çağrı merkezleri, engelli istihdamında başı çeken sektörlerden biri. Karaman'da bulunan merkez, bunun en güzel örneğini teşkil ediyor.

BUĞRA KARDAN
100 çalışandan 50'sinin engelli olduğu söz konusu çağrı merkezinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye İş Kurumu (İşkur) hizmetlerine dair çağrılar karşılanıyor. Alo 170 hattından günde ortalama 8 bin telefona cevap veriliyor.

Turkcell Global Bilgi'nin kurduğu merkez hakkında bilgi veren Global Bilgi Kamu Operasyonları Birim Yöneticisi Harun Eren, Karaman'da engelleri ortadan kaldırdıklarını söyledi. Eren, "Türkiye'de engellilerin en önemli sorunları istihdam, mimari şartlar ve ayrımcılık. Biz, Karaman'da bu 3 sorunu da ortadan kaldırdık. Bir defa 750 metrekare alanı olan bina engelli çalışanlarımızın hayatını kolay kılmaktadır. Şu an ülkede 8,5 milyon engelli bulunuyor; bunların yüzde 80'i atıl durumda. Bütün bu rakamlar, engellilerin etkin olmalarının, istihdam edilmelerinin gerekliliğini net biçimde ortaya koyuyor." dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi, kurulduğu günden bu yana 1,8 milyon çağrı aldı. Sene sonu itibarı ile sayının 2 milyona çıkarılması hedefleniyor. Gelinen aşamada bireylerle 6,5 milyon dakika görüşme yaptıklarını bildiren Eren, elemanlarının tamamının katma değerli hizmet verdiğini aktardı. Eren, kurum olarak takım ruhunu önemli gördüklerini, elemanları arasında engelli veya engelsiz ayrımı yapmadıklarını da vurguladı. Performans kriterlerinin herkes için aynı olduğuna işaret etti. Engelli personelin kalitesinin günbegün arttığını kaydetti. Merkezde çalışan engelliler de hayatından memnun. Bunlardan görme engelli Ahmet Çopur, önyargıların olmaması, fırsat verilmesi halinde engellilerin hayatın her alanında başarı elde edebileceğini dile getirdi. Bir diğer engelli çalışan Merve Uyar da bütün kurumlardan engellilere önem verip sorunlarına eğilmelerini istedi.

Zaman