C vitamini eksikliği belirtileri

C vitamini eksikliği belirtileri

C vitamini vücuttan çabuk atılan ve sürekli ihtiyaç duyulan bir vitamin çeşididir. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirmesi ve çeşitli hastalıkların gelişmemesi için vücudun C vitaminine ihtiyacı vardır. Peki C vitamininin eksikliğinin belirtileri nelerdir,

Kivi, portakal, brokoli, lahana ve domates C vitamini açısından oldukça zengin gıdalar arasında yer alırlar.Bu vermiş olduğumuz besinleri düzenli bir şekilde tüketmek vücudun c vitamini ihtiyacının büyük bir bölümünü tamamlar. C vitamini eksikliği oluştuğunda ise vücudunuz size belli başlı belirtiler verir. Bedeninizde çeşitli aksaklıklar oluyorsa ve anlamlandırmakta güçlük çekiyorsanız birazdan sayacağımız maddeler size C vitamini eksikliği yaşayıp yaşamadığınızı gösterecektir.

İşte c vitamini eksikliğinde görülen hastalıklar:

Bağışıklık sisteminde düşüş

C vitamini eksiliğinde vücudunuz çeşitli enfeksiyonlara yakalanma riski kolaylaşır. Hasta olduğunuz zamanlarda çok geç iyileşmekte c vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.

Diş eti kanaması 

C vitamini eksikliğinde diş etlerinde kanamalar meydana gelir. Güçlü bir C vitamini esikliğinde diş eti çekilmeleri de meydana gelebilir.  Aynı zamanda  dişlerin bakterilere karşı direnci zayıflar ve dişlerde çürüme meydana gelmeye başlar, çürüme kolaylaşır.

Kalp krizi, felç 

Günümüzde çoğu kişi çeşitli hastalıkların oluşumunu engellemek amacıyla C vitamini tüketimine bir miktarda olsa da önem veriyor fakat bu vitaminin asıl önemi, işlevi bilinmiyor ve vücudun optimal işleyişine devam etmesi için yeteri kadar C vitamini tüketimi yapılmıyor ve kişi de kalp rahatsızlıkları, ani inme-felç gibi sorunlar ve çeşitli enfeksiyonel rahatsızlıklar baş gösterebiliyor.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.