Burun tıkanıklığı ciddi hastalıklara yol açıyor

Burun tıkanıklığı ciddi hastalıklara yol açıyor

Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Beklen Sami Üre, burun tıkanıklığının uzun vadede ciddi hastalıklara yol açtığını söyledi.

Yetişkinlerde burun kemiğinin ve kıkırdağının eğrilmesi ile burun etlerinin büyümesinin, burun tıkanıklığına sebep olduğunu açıklayan Op. Dr. Beklen Sami Üre, iki sebebin bir arada olabileceğini de anlattı. Çocuklarda burun tıkanıklığı yaşanmasının nedeni olarak da geniz eti büyümesini işaret eden Dr. Üre, "Burun eti kalorifer görevi görüyor ama alerji olan ya da sigara içen insanlarda çok fazla büyüyor. Nefes almayı da engelliyor. Burun etlerini ilk olarak sprey kullanarak küçültmeye çalışıyoruz. Bu sonuç vermezse burun etlerini çok basit bir yöntemle, tampon kullanmadan 15 dakikalık bir işlemle küçültüyoruz. Eğer burun kemiğinde eğrilik varsa, yarım saatlik bir işlemle ağrısız, sızısız, şişmesiz, morarmasız, hastayı hiç hastaneye yatırmadan yarım saatlik bir ameliyatla çok rahat tedavi ediyoruz. Eskide kullanılan tamponlar kalmadı, artık silikon kılıflar kullanıyoruz veya hiçbir şey kullanmıyoruz. İki ameliyattan sonra da burunda hiç şişlik ve morluk olmuyor. Aynı gün hastalarımız evlerine gidebiliyorlar" dedi.

"BURUN TIKANIKLIKLARI MASUM DEĞİL"

Burun tıkanıklıklarının masum hastalıklar olmadığını belirten Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Beklen Sami Üre, tıkanıklıkların ciddi hastalıklara yol açabileceğini anlattı. Burun tıkanıklığının; tansiyon, sağ kalp yetmezliği, akciğer hastalıkları gibi birçok hastalığın oluşmasına meydan vereceğini ifade eden Op. Dr. Üre, "Burun tıkanıklıkları horlama ve uyku apnesine de yol açabilecek bir hastalıktır. O yüzden burun tıkanıklıklarını ihmal etmemeliyiz. Burun eğrilikleri sinsi hastalıklardır. Uzun vadede sıkıntı oluştururlar. Burun kemiği kırıkları vücudun en sık görülen kemik kırıklarıdır. Çünkü burun kemiği zayıf bir kemiktir. Havada durur ve desteği yoktur. Burun kemiği kırıldığı zaman tedavi edilmezse, o şekilde kaynar ve burun eğriliği oluşur. Burun kemiği kırıldığı zaman hemen tedavi edilmelidir. Bizim hastalarımız ameliyatta tereddüt ediyorlar. Kırık şekli ile yaşamaya alışıyorlar. Bu da uzun vadede ciddi hastalıklara sebep oluyor. Doktor tanı koymuşsa, ameliyat diyorsa, ameliyattan çekinilmemelidir" şeklinde konuştu. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.