Burnham: Başbakan Müslümanlar önemsizmiş gibi konuşuyor

Burnham: Başbakan Müslümanlar önemsizmiş gibi konuşuyor

İngiltere İşçi Partisi başkanı Andy Burnham, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda, Britanya’da yaşayan Müslümanların David Cameron politikaları tarafından ötekileştirildiğini savundu.

Ömer Çiftçi'nin haberi
RİSALEHABER - 1 Milyonun üzerinde Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan Birleşik Krallıkta partiler arası yeni polemik konusu ötekileştirme politikası oldu.

Andy Burnham, İngiltere işçi partisinin genel başkanı geçtiğimiz günlerde özel bir röportajda bu konuyu masaya yatırdı. Müslümanların ötekileştirildiğini ve bu şekilde aşırı gruplara kaydırıldığını savunan Burnham, konuyla ilgili başbakan David Cameron’un politikalarını eleştirdi.

“Başbakan konu Müslüman topluluk olunca onlar önemsizlermiş gibi konuşuyor. Bu da haliyle bir ötekileşme meydana getiriyor. Ötekileştirme ise İngiltere için olabilecek en kötü durum. Çok sesliliğe ihtiyacımız var, iyi bir lidere ihtiyacımız var” diyen Andy Burnham, İslamafobinin de yükselişte olduğundan şikayetçi.

Araştırmalar İşçi Partisinin ülkedeki Müslümanların desteğini büyük ölçüde aldığı yönünde. Özellikle parlementoda aldıkları fazladan 8 koltukta Müslümanların oyunun payı büyük görünüyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.