Bugün terviye yarın arefe: Unutulmaması gerekenler

Bugün terviye yarın arefe: Unutulmaması gerekenler

Terviye günü ne demek? Arefe günü ve bugün yapılması gerekenler nelerdir?

RİSALEHABER

Zilhiccenin sekizinci günü, kurban bayramı arefesinden önceki güne Terviye denir. Terviye kelime olarak, sulama, bol su verme, bir işi yaparken enine boyuna düşünüp taşınma gibi anlamlara gelmektedir. Terviye günü, ikamet edenlerin ihrama giriş günüdür.

Hacılar Terviye gününde, sabah namazını kıldıktan sonra topluca Mina mevkiine çıkarlar. Mina'da Mescid-i Hayf yakınına gelip orada gecelerler ve ertesi arefe günü alacakaranlıkta sabah namazını kılıncaya kadar otururlar ve ikamet ederler. Zilhicce'nin sekizinci günü güneşin doğmasından sonra Mekke'den Mina'ya çıkmak ve gece Mina'da kalmak haccın sünnetlerindendir.

Bin İhlas-ı Şerif

Yarın ise Arefe. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri arefe günü 1000 İhlas suresi okunmasını tavsiye eder. Bir günde okuyamayacakların ise terviye günü 500 arefe günün 500 tane okuyabileceklerini hatırlatır:

Aziz, mübarek kardeşlerim!

Pek çok selâm... Bizim memlekette eskide arefe gününde bin İhlas-ı Şerif okurduk. 

Ben şimdi bir gün evvel beşyüz ve arefede dahi beşyüz okuyabilirim. Kendine güvenen, birden okuyabilir. Ben gerçi sizleri göremiyorum ve hususî herbirinizle görüşmüyorum, fakat ben ekser vakitler, dua içinde herbirinizle bazan ismiyle sohbet ederim.

Teşrik Tekbirleri

Yarın yani arefe günü (30 Temmuz 2020 Perşembe) sabah namazının farzından sonra teşrik tekbirleri başlıyor. Teşrik tekbirleri bayramın dördüncü günü ikindi namazında bitiyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum