Bu sefer bir imam Müslümanları kızdırdı

Bu sefer bir imam Müslümanları kızdırdı

Oxford Müslüman Topluluğu içinde bir imam olan  Dr. Taj Hargey'in sözleri kızdırdı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'de faaliyet gösteren Oxford Müslüman Topluluğu içinde bir imam olan  Dr. Taj Hargey'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar, İngiltere'de yaşayan Müslümanları bir hayli sinirlendirdi. Hargey, İngiltere ve Avrupa'da tesettür yasağının sıkça dillendirildiği şu günlerde; 'Peçe giymek dini bir özgürlük değildir' diyerek tepkileri üzerine çekti.

Aynı zamanda Müslüman Eğitim Merkezi'nde öğretmen olan Dr. Hargey, kadınların yüzlerini peçe ile örtmelerinin dini bir hak veya yorum değil, egemen anlayışın kadınlara bir dayatması olduğunu söyleyerek İslam düşmanlığı yapanların eline büyük bir koz verdi.

"Kur'an-ı Kerim'de kadınların yüzlerini örtmeleri gerektiğine dair hiç bir ibare bulunmuyor. Bu alışkanlık İslamiyetten önceki Arap tolumunda hakimdi' ifadelerini kullanan Hargey, peçe yasağı konusunda marjinal bir topluluktan bahsedildiğini ve bu insanların 'radikalleşmeye yakın' olduklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler'in Fransa'daki peçe yasağını dini özgürlüklere aykırı bulmasını da değerlendiren Hargey; "Birleşmiş Milletler bu konuda bu kadar düşünceli ise kadınların evlere kapatılması ve sosyal hizmetlerden mahrum bırakılması hakkında da çalışmalar yapsın" diyerek şok ifadelerine ekleme yaptı.

Talk Radio'nun haberine göre Hargey'in sözleri İngiltere'de tesettür yasağını savunan İslam düşmanlarına tam anlamıyla büyük bir koz verdi. Büyük bir İslam topluluğun imamının sarf ettiği bu sözler Müslümanlara karşı kullanılmaya başlandı.

Müslümanlar ise İslamiyet'i yorumlamaktan dahi aciz birinin imam olmasına tepki gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.