Bu kadar da olmaz! Müslümanlara atılan yalana göre göre inandılar

Bu kadar da olmaz! Müslümanlara atılan yalana göre göre inandılar

Geçtiğimiz günlerde ABD'de New York ile Las Vegas arasındaki bir uçuş sırasında Hristiyan bir yolcunun rahatsızlandığı haberi...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Uçakta bulunan bir Müslüman yolcunun doktor olduğu ve rahatsızlanan hastaya Hristiyan olduğu için yardım etmediği haberleri gerek ajanslarda, gerek sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Bu haberlerin ana kaynağının muhafazakar Hristiyan bir hiciv sitesi tarafından yayınlandığı ortaya çıktı.

Snopes'e göre sahte iddia, sahte haberler ve hiciv yayımlamak ile bilinen bir web sitesi olan Daily World Update içinde yer aldı ve diğer sahte haber siteleri tarafından yayınlandı. Makale, New York'tan Las Vegas'a uçan Dr. Jaleel Kohmeni, dini inancı nedeniyle ölmekte olan bir erkeği tedavi etmeyi reddetti. 

Yine haberlere göre  Jaleel Kohmeni, New York'tan Las Vegas'a olan Delta uçuşu 6978'deki uçuş görevlisi uçakta bir doktor olup olmadığını sorduğunda elini kaldırdı.

Yaklaşırken, adamın  nefes alıp vermediğini ve bilincini kontrol etti. Adamın üzerine eğildi ve ona Yaratıcı'ya inanıp inanmadığını sordu. "Evet" dedi adam "İsa Mesih benim Rabbim ve Kurtarıcım" dedi. Sahte habere göre bu noktada Kohmeni, adama yardım etmeyi reddetti ve onu ölüme terk etti.

Haberi yayan hiciv sitesi, haberin altına kurmaca olduğunu büyük puntolar ile yazdığı halde pek çok ciddi medya sitesi bunu haberleştirdi ve yayınladı. Müslümanlara iftira içeren bu haberin yayılması zor olmadı.

Business2Community'nin haberine göre sahte haberde geçen uçuşun hiç gerçekleşmediği, böyle bir Müslüman doktor da bulunmadığı halde insanların haberi ciddiye alıp yayması sosyal medyanın tehlikesini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.