Bu dizi Müslümanların 'normal insanlar' olduğunu gösterecek!

Bu dizi Müslümanların 'normal insanlar' olduğunu gösterecek!

Bu seviyeye kadar geldi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nde İslam düşmanlığının en yoğun olduğu Teksas eyaletinin kuzeyinde çekilen dizi her pazartesi sosyal medya üzerinden yayınlanacak ve bölgedeki Müslüman düşmanlığına karşı farkındalık oluşturacak.

Projenin altında Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) imzası var. Kurum videonun tanıtımını 1 Ekim'de kendi Facebook sayfası üzerinden yaptı. İlk bölüm ise dün, yani 8 Ekim Pazartesi günü yayınlandı.

Kuzey Teksas'da çekilen videolar bölgedeki Müslümanların hayatını işliyor. Bölgede yaşayan sıradan Müslümanların yaşamını insanlara gösteren dizide ilk amaç Müslümanların da ABD toplumu içinde normal yaşantılara sahip olan 'normal insanlar' olduğunu göstermek.

İlk bölümde Hammad Fazlani adlı 21 yaşındaki bir Müslüman gencin hayatı işlendi. Videoda Fazlani'nin eğitimi, hobileri, arkadaş ortamı ve ailesi gibi rutin detaylardan bahsedildi. 

CAIR'in yönetici direktörü John Janney, ortaya çıkardıkları projeden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi,

"ABD'de yapılan son araştırmalara göre 2016-2017 yılları arasında Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarında yüzde 15'lik bir artış olduğunu görüyoruz. Daha kötü olan bu vakaların yüzde 15'i de bulunduğumuz Teksas eyaletinde gerçekleşti. Bu videoları çekerek ve insanlara sunarak bu durumun değişmesini hedefliyoruz. Amacımız bölgede Müslümanlara karşı olan ön yargıyı kırmak. Müslümanları yabani gibi gösterenlere karşı çıkmak'

NBC'nin haberine göre video serisi her pazartesi CAIR'ın Facebook hesabından yayınlanacak. Her yeni bölümde yeni bir Müslümanın hayatına mercek tutulacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum