Bu camide Çinli kadınlara başörtü eğitimi veriliyor

Bu camide Çinli kadınlara başörtü eğitimi veriliyor

Çin son günlerde kendi takvimlerindeki yeni yıllarını kutluyor. Bu takvim aynı zamanda bir caminin de kuruluş yıl dönümüne denk geldi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Tun Abdulaziz Camii, Çin'in yeni yılına denk gelen 41. kuruluş yıl dönümü için, halkı camiye davet etti ve 'açık kapı günü' tertip etti.

Cami bu vesileyle dolu dolu bir kuruluş yıl dönümü etkinliği geçirmiş oldu. Caminin Facebook sayfasından paylaşılan videoya göre, Tun Abdulaziz Camii, açık kapı günü esnasında Çinli kadınları camiye davet edip başörtüsü konusunda eğitimler verdi. Başörtüsünü merak eden Çinli kadınlara başı örtme şekilleri ile ilgili bilgi veren cami cemaatinin kadınları, ayrıca bir sohbet düzenleyerek İslamiyet'i tanıttı.

Çin Yeni Yılını görmek için o sırada bölgede bulunan çeşitli din ve milletlerden pek çok kişi caminin etkinliklerine katıldı. Katılımcılar, cami cemaati tarafından söylenen ilahileri dinleme fırsatı da buldu.

Caminin düzenlediği etkinlikler arasında İslam dini ile ilgili bir sergi, cami turu ve çeşitli söyleşiler yer aldı.

Cami cemaati, söyleşilerde konuşmacı olarak ünlü Müslüman akademisyenler Noraishah Chua ve Muhd ​​Fuad Yeoh'u çağırdı. İki akademisyen de dinleyenler için son derece faydalı bilgiler verdi.

The Star'ın haberine göre bir gün daha sürecek etkinlikler yarın akşam saatlerinde sona erecek. Cami adını bölgeye taşınan ilk Müslümanlardan olan Tun Abdul Aziz Mecid'den alıyor. 1977'de açılan cami, dairesel mimarisi nedeniyle çevrede Mescid Bulat olarak da biliniyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum