Bozuk gıdalar öldürüyor

Bozuk gıdalar öldürüyor

Dünya Sağlık Örgütü, bozuk gıda ürünlerinin tüketimi sonucu dünyada her yıl 400 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Her 10 kişiden biri de senede en az bir kez yediği yemekteki sağlıksız maddeler nedeniyle hastalanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünya çapında her yıl 400 binden fazla insan bozuk gıda tüketimi nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen, 7 Haziran Uluslararası Gıda Güvenliği Günü vesilesiyle konu hakkında bir rapor yayınlayan DSÖ’nün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, gıdanın temiz olması için, tarladan tabağa kadar süreçte yer alan herkesin yardımcı olmak zorunda olduğunu dile getirdi.

 
BİLGİLENDİRME ÇAĞRISI

DSÖ verilerine göre dünya üzerinde yaklaşık her 10 kişiden biri senede en az bir kez bozuk ya da temiz olmayan, yani bakteri, virüs, parazit içeren ya da kimyasal maddelerle sağlığa zararlı hale gelen gıdaların tüketimi nedeniyle hastalanıyor. DSÖ raporuna göre, gıda güvenliği ile ilgili yapılacak bilgilendirici çalışmalara harcanacak her 1 euro karşılığında, daha az insan hastalanacağı ve örneğin işe gitmeye devam edebileceği için 10 euro tasarruf edilebileceği belirtiliyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.