BM'den Suriye'ye uyarı

BM'den Suriye'ye uyarı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suriye yönetiminin göstericilere karşı uyguladığı sert müdahaleyi eleştirdi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suriye yönetiminin göstericilere karşı uyguladığı sert müdahaleyi eleştirdi.

El Cezire haber kanalının aktardığı habere göre, Ban Ki-moon’un sözcüsü Martin Nesirky’e göre Ki-moon, “barışçıl gösterilere karşı öldürücü bir şekilde müdahale edilmesi, göstericilerin sorgusuz bir şekilde hapsedilmesi ve akıbetleri hakkında ailelerine bilgi verilmemesi kabul edilemez” dedi.

Suriye güvenlik güçleri ülkede devam eden gösterilere sert bir şekilde müdahale ederek en az 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuş ve yüzlerce kişiyi de yaralamıştı.

Ölü ve yaralılar ile ilgili bilgi isteyen ailelere bilgi vermeyen Suriye makamları, ısrar bilgi almak için ısrar eden Suriyelileri de sorgusuz gözaltına almakta.

Suriye’nin güneynideki Dara bölgesinde gerçekleştirilen gösterilere polisin müdahale etmesi ile 2-3 saat süren çatışma yaşandı.
Dünya Bülteni