Black Friday nedir? Black Friday ne anlama gelir?

Black Friday nedir? Black Friday ne anlama gelir?

23 Kasım Cuma günü itibari ile Türkiye'de bazı firmaların Efsane Cuma veya Şahane Cuma ismi ile sundukları 'Black Friday' ne anlama geliyor? Black Friday ne demek?

Black Friday ismi son saatlerde popüler oldu. Dünyada kapitalist sistem ile birlikte alışveriş çılgınlığı da farklı isimlerle sunuluyor. Batı'da yılbaşı veya Noel sırasında insanlar alışveriş yapmak için sokaklara dökülür. Black Friday de bu günlerden biridir. Batı tarafından dünyaya pazarlanan bu sistem ülkemizde bu yıl gelen tepkilerden ötürü Şahane Cuma veya Efsane Cuma olarak da anılıyor.

Black Friday-Kara Cuma

Black Friday nedir?

Black Friday başta ABD olmak üzere Batılı Hristiyan devletlerde 'Şükran Günü' sonrası ilk Cuma günü mağazaların büyük indirimler yaptığı gündür. Bu özel günde mağazalar yıl boyunca yaptıklarından kat kat fazla indirim yaparlar. Bu nedenle sabahın erken saatlerinde mağazalar ve büyük firmalar dolup taşar ve geceye kadar bu durum devam eder.

Black Friday ne demektir?

Black Friday İngilizce bir tanımdır ve Türkçe'ye 'Kara Cuma' olarak çevrilir. Bu güne 'Kara' denmesinin nedeni, bu gün büyük karlar ve gelirler elde eden firmaların muhasebe hesaplarında kırmızı ile görünen zararın yerine siyah ile gösterilen 'kar' durumuna geçmeleridir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.